FEYENOORD A1 VERLIEST TERREIN IN EIGEN KUIP

Feyenoord A1 heeft vrijdagavond in De Kuip een 0-1 nederlaag geleden tegen Ajax A1. De ploeg van Henk Fräser zag de achterstand op koploper Ajax oplopen tot vijf punten. Het fraaie en verdiende doelpunt van Ajax viel in de tweede helft. Bij Feyenoord speelden Gianni Zuiverloon en Ivan Bandalovski mee. De Bulgaarse rechtsback viel vlak voor rust uit met een liesblessure.

Feyenoord wist vooraf wat te doen. De Rotterdammers zouden bij een zege de eerste plaats op de ranglijst overnemen van Ajax. Hoewel er voor beide ploegen veel op spel stond, bleek daar weinig van in de beginfase. Het treffen tussen de nummer één en twee van de ranglijst speelde zich voornamelijk af op het middenveld en werd gekenmerkt door onnodig balverlies. Pas nadat Ajax de eerste mogelijkheid kreeg, kwam er verbetering in het spel. De kopbal van Ajacied Jan Vertonghen ging net over. Timon van Leeuwen zorgde na 23 minuten voor het eerste wapenfeit van Feyenoord met een schot dat net over de lat ging. Drie minuten later was het dezelfde Van Leeuwen die Feyenoords beste kans voor rust kreeg. Na een één-tweetje met Rico Kogeldans kwam hij oog in oog te staan met doelman Kenneth Vermeer, die goed redding bracht op het schot van de Feyenoorder. Daarna was het de beurt aan Ajax, dat na 31 minuten leek te scoren, maar het doelpunt zag afgekeurd. Lorenzo Davids kon redden op de lijn, waarna de scorende Ajacied hands maakte. Op slag van rust verprutsten de bezoekers dé mogelijkheid om op voorsprong te komen. De vrijstaande Tom Kalkhuis kreeg de bal aangespeeld, maar wist zich geen raad met alle ruimte en schoot knullig naast.

Ajax bleef na rust op zoek naar de openingstreffer en kreeg er de mogelijkheden voor. Het was aan een fraaie reflex van Doedee (schot Kalkhuis) te danken dat de Amsterdammers niet op voorsprong kwamen. Kalkhuis was na 66 minuten weer gevaarlijk, maar schoot op enkele meters van het doel hoog over. De treffer die in de lucht hing zou er niet veel later komen. Vertonghen nam de bal met de hak mee, posteerde zichzelf daarmee op fraaie wijze in scoringspositie en schoot de bal diagonaal achter de kansloze Doedee: 0-1. Feyenoord vocht voor de laatste kansen, maar was in de slotfase niet bij machte om het Ajax lastig te maken. Met de nederlaag zag Feyenoord de achterstand op Ajax tot vijf punten oplopen.

Feyenoord A1 – Ajax A1 0-1

0-1 ´68 Vertonghen

Opstellingen:
Feyenoord A1: Doedee; Bandalovski (45. Demeijer), Altheer, Zuiverloon, Davids; Van Leeuwen, Vincken, Harbuzi (72. Van de Veer); Kujovic (65. De Haan), De Guzman en Kogeldans (46. Biseswar).
Ajax A1: Vermeer; Koenders, Sno, Schilder, Sterk; Yildirim, Kalkhuis (80. Zijler), Vertonghen; Plat, Weihrauch (55. Anita) en Martina.