SPARTA IN SLOTFASE LANGSZIJ BIJ EXCELSIOR

Excelsior was heel dichtbij de winst, maar moest in de laatste minuten genoegen nemen met een gelijkspel in de stadsderby tegen Sparta: 1-1. Op het volgepakte Kasteel leken de geplaagde Kralingers op weg naar een stunt van jewelste toen het na de officiële speeltijd nog 0-1 stond. In de blessuretijd was het echter Danny Koevermans die de uitblinkende doelman Cor Varkevisser alsnog passeerde. Ramon van Haaren speelde negentig minuten voor Sparta.
Damiën Hertog bracht Excelsior na 48 minuten op voorsprong. Sparta jaagde hierna fel op de gelijkmaker en kreeg ook goede kansen. Doelman Varkevisser voorkwam keer op keer de gelijkmaker en maakte zelfs een strafschop van Ricky van den Bergh onschadelijk. Diep in de blessuretijd werd hij toch nog verslagen door de inzet van Koevermans.