Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

JONG FEYENOORD DENDERT OVER FC VOLENDAM HEEN

Jong Feyenoord heeft maandagavond eenvoudig afstand genomen van FC Volendam: 5-0. De beloften hielden daarmee koploper Jong Ajax in het vizier. Jonathan de Guzman, Resham Sardar, Richard Blonk, Prince Addai en André Bahia verzorgden de treffers. Pascal Bosschaart, die geschorst is voor het UEFA Cup-duel met Sporting Lissabon, speelde net als Bahia negentig minuten. Labinot Harbuzi viel geblesseerd uit.

De trainers Mario Been en Henk Duut hadden de afgelopen weken weinig reden tot klagen. Vanuit De Kuip arriveerde wekelijks een gezelschap eerste elftalspelers die de gelederen van Jong Feyenoord kwam versterken. Vorige week kon het trainersduo bijvoorbeeld nog Leonardo en Sebastián Pardo opstellen. Die twee brachten creativiteit en hadden een groot aandeel in de regelmatige 3-0 zege op Excelsior. Er tellen deze week echter zwaardere belangen. Het tweetal plus Gianni Zuiverloon zit bij de achttienkoppige selectie van trainer Ruud Gullit voor het UEFA Cup-duel met Sporting Lissabon en kwam daarom maandagavond logischerwijs niet in actie. Gerson Magrão, die eveneens tot de achttien spelers behoort, speelde één helft. Jong Feyenoord leverde daarmee creativiteit in en het was interessant om te zien hoe de beloften daarmee omgingen tegen een laaggeklasseerde ploeg als FC Volendam. 

Het gemis aan creativiteit liet zich vooral in de beginfase voelen. Jong Feyenoord kwam geen moment in gevaar, maar creëerde lange tijd niks. FC Volendam, dat al lang blij leek dat nummer twee van de ranglijst niet in staat bleek gevaar te stichten, stelde er aanvallend niets tegenover. Gevolg was een weinig enerverende eerste helft waarin de eerste doelpoging pas na 28 minuten te noteren was toen Volendammer Arjan van Lingen de bal recht in de handen van Malek Malkowski schoot. Hoewel het duel niet hoogstaand was tot op dat moment, was het ook zeker niet saai te noemen. Daarvoor waren de acties van de bij vlagen fantastisch spelende Magrão te fraai. Na ruim een half uur leidde zijn zoveelste fraaie actie tot een treffer. Nadat hij drie Volendammers op het verkeerde been had gezet gaf de Braziliaan af op Jonathan de Guzman. De Canadees, net in het veld gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Harbuzi, hoefde alleen nog maar binnen te tikken: 1-0. Het bracht Feyenoord in een zetel. Zuinig spelend en met grote precisie leidde Feyenoord de bezoekers langzaam maar zeker naar een kansloze nederlaag. Nog voor rust werd het 2-0 toen de Rotterdammers hun tweede kans van de wedstrijd direct verzilverden. Tim Vincken ging knap door op rechts en stelde Resham Sardar in staat binnen te tikken. 

Het werd een frustrerende avond voor FC Volendam. De ploeg voetbalde goed mee, kreeg na rust een spaarzame mogelijkheid, maar zag Feyenoord binnen no-time naar 3-0 uitlopen. Richard Blonk profiteerde al snel van knullig verdedigen en lobte de bal over doelman Paul Kok in het doel. Naarmate het eindsignaal naderde en het besef van een aanstaande nederlaag tot de Volendammers doordrong, brak ook het verzet. Jong Feyenoord profiteerde er gretig van. Joep van den Ouweland zag zijn schot nog gekeerd door doelman Kok, maar diezelfde doelman kon niet verhinderen dat invaller Prince Addai eenvoudig 4-0 binnentikte. Feyenoords vijfde treffer volgde niet veel later en was van grote schoonheid. De mee opgekomen uitblinker André Bahia lobte de bal over Kok in het lege doel en zorgde daarmee voor de eindstand. 

Jong Feyenoord – Jong FC Volendam 5-0

Scoreverloop:

32´ 1-0 De Guzman
44´ 2-0 Sardar
54´ 3-0 Blonk
74´ 4-0 Addai
77´ 5-0 Bahia

Opstelling Jong Feyenoord: Malkowski; Jardim, Van den Boogaart, Bahia, Bosschaart; Van den Ouweland, Vincken, Blonk; Sardar (70´ Addai), Harbuzi (22´ De Guzman) en Magrão (46´ Lammers).