ADO DEN HAAG GEEN PARTIJ VOOR JONG FEYENOORD

Ondanks een wat stroef begin had Jong Feyenoord donderdagavond geen kind aan ADO Den Haag. Onder meer dankzij twee goals van de uitstekende Felino Jardim en een benutte strafschop van de weer prima op dreef zijnde Leonardo zegevierden de Rotterdammers met 4-0. Tim Vincken tekende voor de vierde treffer van Jong Feyenoord, dat nu de ranglijst aanvoert met zes punten voorsprong op Jong Ajax.

Staartclub ADO Den Haag boezemde Jong Feyenoord op voorhand maar weinig angst in. Vandaar misschien dat de Rotterdammers donderdag op Woudestein niet zo scherp begonnen aan het duel met de Hagenaars. Met name in de openingsfase legde Jong Feyenoord veel te weinig diepgang in het spel, tot groot ongenoegen van coach Mario Been. Het was daarom wachten tot bevliegingen van Leonardo de wedstrijd open zouden breken. In de twintigste minuut snelde de Braziliaan voor het eerst door de Haagse verdediging, maar vond hij helaas geen medespeler. Vijf minuten later slalomde de aanvaller vanaf links opnieuw door de defensie en kon hij slechts ten koste van een strafschop gestuit worden. De penalty schoot Leonardo vervolgens kalm binnen.

Het doelpunt zou één van de weinige hoogtepunten van de eerste helft blijken. In de tweede helft viel er voor de paar honderd getrouwen op Woudestein meer te genieten. Zoals een uitstekende redding van Malek Malkowski op een knalharde vrije trap van Coster en zoals een aantal aardige acties van Leonardo, die zijn tegenstanders aan alle kanten voorbij liep.  De frustratie daarover liep bij de Haagse verdedigers dermate hoog op dat regelmatig aan de noodrem getrokken werd. Een zo'n overtreding leverde een vrije trap op op zo'n twintig meter van het doel van keeper Van de Kaay. Felino Jardim zette zich achter de bal en joeg hem met een prachtige curve in de rechterbovenhoek. De 2-0 was meteen de genadeklap voor ADO dat in het vervolg van de wedstrijd niet veel meer kon doen dan de schade beperkt houden. Feyenoords verdedigingslinie, met een prima en fel spelende Ivan Bandalovski, en het middenveld met de controlerende Blonk en Van den Ouweland zorgden ervoor dat de geelgroenen elke illusie over een tegentreffer kon laten varen.

Feyenoords derde treffer kwam voor een groot deel op het conto van de voor Magrão ingevallen jeugdinternational Tim Vincken. Zijn sprint langs linksback Pedrini was indrukwekkend net zoals de manier waarop hij zijn actie afrondde en de 3-0 binnenschoot. Maar de assist van gelegenheidscentrumverdediger Edwin de Graaf - die geen enkele moeite had met ADO spits Elia - was minstens even mooi. De Graaf plaatste de bal vanaf de middenlijn precies tussen twee verdedigers door in de loop van Vincken.

Met een ruime marge van drie goals in de achterzak gunde trainer Been speelminuten aan het jonge talent Jonathan de Guzman die Leonardo verving. Amper een minuut nadat hij in het veld stond, verzorgde de Canadees al een beslissende pass in een schitterende combinatie met Sardar en Jardim. Laatstgenoemde mocht de trekker overhalen en zorgde daarmee voor de 4-0. Jong Feyenoord voldeed daarmee aan zijn opdracht en moet nu hopen op een misstap van directe concurrent Jong Ajax.

JONG FEYENOORD - JONG ADO DEN HAAG 4-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0 Leonardo (25., penalty), 2-0 Jardim (72.), 3-0 Vincken (78.) en 4-0 Jardim (80.)