FEYENOORD B1 LIJDT DURE NEDERLAAG

Feyenoord B1 had zondagmiddag de mogelijkheid om een stap richting het kampioenschap te zetten. Maar collectief falen tegen AZ B1 voorkwam dat de Rotterdammers wegliepen bij concurrent Ajax: 3-2 nederlaag. Hanne Hagary en Michel Poldervaart scoorden voor de B1. Jordy Buys miste bij een 2-1 achterstand een strafschop. Feyenoord staat vijf duels voor het eind van de competitie in verliespunten gelijk met de Amsterdammers.

Feyenoord B1 wist wat het zondagmiddag te doen stond. In de wetenschap dat Ajax zaterdag tegen Willem II niet verder kwam dan een gelijkspel, konden de Rotterdammers langszij komen bij Ajax, dat één wedstrijd meer speelde. Feyenoord, dat bij een zege in Alkmaar alles in eigen hand zou krijgen, had zich schijnbaar op zaterdag te rijk gerekend bij het gelijkspel van de Amsterdammers, anders was het ´collectieve falen´ van de ploeg van Cor Adriaanse niet te verklaren. ´Het was veel te slap, zeven of acht jongens zaten totaal niet in de wedstrijd, dan kun je niet winnen van een ploeg die wèl fanatiek speelt´, aldus de oefenmeester.
Feyenoord had ondanks het slappe spel nog goede kansen. Na de 1-0 in de twaalfde minuut was het Hagary die kort daarna voor de gelijkmaker tekende. De Alkmaarders kwamen in de tweede helft weer op voorsprong. Opnieuw toonden de bezoekers veerkracht. Michel Poldervaart maakte na 49 minuten de 2-2. Overigens had die stand al eerder op het scorebord moeten staan. Buijs schoot een toegekende strafschap echter veel te slap in waardoor de AZ-doelman kon redden. Hagary had na de gelijkmaker de kans op 2-2, maar wist oog in oog met de AZ-doelman net niet te vinden. AZ slaagde daar na zeventig minuten wel in en die klap kwam Feyenoord niet meer te boven.

Opstelling Feyenoord B1: Cummins; Van Stee, Buijs, Nieveld, Waisapij; Kobussen (70´ Georginio), Anes Ribeiro, Hagary; Tabas (47´ Biseswar), Maayen en Poldervaart.