A1 GELIJK, B1 BLIJFT OP KOERS

Kansen genoeg voor Feyenoords A1 in de wedstrijd tegen FC Utrecht, maar gescoord werd er niet door het elftal van Henk Fräser. Zijn ploeg bleef in de Domstad steken op 0-0 en kan alleen nog maar hopen op een misstap van koploper Ajax om nog op de eerste plaats van de ranglijst te komen. Feyenoord B1 heeft na een overwinning op Heerenveen wel nog steeds alles in eigen hand, maar kreeg die uitgangspositie zaterdag niet bepaald cadeau. Het elftal van trainer Cor Adriaanse moest diep gaan om de punten binnen te halen. Dat lukte uiteindelijk in de tweede helft, waarin een 0-2 achterstand werd omgebogen naar een 4-2 overwinning.

Henk Fräser wist vooraf wat hem en zijn elftal te wachten stond in Utrecht: een tegenstander die de linies kort op elkaar hield en bereid was om elke meter grond met man en macht te verdedigen. Toch kregen de Rotterdammers vanaf het begin van de wedstrijd regelmatig kansen. De grootste was voor Jonathan de Guzman, maar hij zag zijn inzet op de lat eindigen. Ook andere spelers kregen gaandeweg de wedstrijd goede mogelijkheden. Kujovic kreeg de bal er een meter voor het doel niet in en ook Vincken had geen geluk toen hij ten val werd gebracht in het strafschopgebied maar geen strafschop kreeg.

´We hebben in negentig minuten tijd zeven of acht goede mogelijkheden gehad. Als je die vervolgens niet scoort, weet je dat je het jezelf moeilijk maakt. FC Utrecht putte er moed uit en heeft ons gewoon goed bestreden. Op het eind kregen ook zij nog een paar kansen, dus moet je vaststellen dat 0-0 een terechte uitslag is’, zei coach Fräser na afloop.

Feyenoord B1 begon slap aan de wedstrijd met de Friezen. De Rotterdammers gaven veel ruimte weg en wisten maar weinig persoonlijke duels te winnen. Het resultaat was een vroege achterstand. Binnen een kwartier stond Feyenoord met 0-2 achter. ‘Het leek wel of sommige jongens pap in de benen hadden’, zei trainer Cor Adriaanse na afloop. De coach wist ook dat er een verklaring was voor de vermoeide indruk die zijn elftal in eerste instantie maakte. Feyenoord-Heerenveen was voor B1 de derde wedstrijd in zeven dagen tijd. De internationals van Oranje onder 17 hadden zelfs nog meer wedstrijden in de benen. Eén van hen was Jordi Buys. Hij speelde in 14 dagen tijd zeven wedstrijden, maar dat was zaterdag niet te merken. Hij was een van de spelers die gaandeweg de wedstrijd zijn vorm wist terug te vinden, wat uiteindelijk ook in de eindstand tot uiting kwam.
Nieveld was de eerste Feyenoorder die succes had, toen hij na een half uur spelen de 2-1 aantekende. Het was de beloning voor een periode waarin de Rotterdammers met hard werken weer wat grip op de wedstrijd kregen. Na rust kon Feyenoord zo verder uitlopen. Buijs maakte de gelijkmaker in de 44ste minuut en twee minuten later zette Hanne Hagary zijn ploeg op voorsprong. Buijs, die in de tweede helft door trainer Adriaanse als aanvaller werd gebruikt, maakte in de 54ste minuut aan alle onzekerheid een eind door 4-2 te scoren. Daarmee is B1 nog steeds op titelkoers. Woensdag komt ADO op bezoek in Rotterdam, maar dan moet Adriaanse het doen zonder vijf internationals. Hanne Hagary, Clint van Stee, Erwin Mulder, Glenn Kobussen en Norichio Nieveld spelen dan in het Oranje shirt tegen Oekraïne.