FEYENOORD HEEFT AAN ÉÉN HELFT GENOEG: 0-3

Feyenoord heeft vrijdagavond de amateurs van Barendrecht met 0-3 verslagen. De ploeg van Erwin Koeman liep na een doelpuntloze eerste helft na rust door treffers van Ali Boussaboun, Leonardo en Nicky Hofs weg van de thuisploeg. Dirk Kuyt kreeg voor het eerst deze voorbereiding speelminuten. De spits speelde één helft samen met Castelen en Kalou, waarmee het productieve aanvalstrio van vorig seizoen in ere werd hersteld. Pascal Bosschaart viel na 25 minuten geblesseerd uit met een hamstringblessure.

Dirk Kuyt was tegen de ploeg van oud-Feyenoorder Ruud Heus voor de derde keer in één week de persoon waar de aandacht naar uit ging. Waar daar tegen Alphense Boys en Rohda Raalte geen actief optreden voor nodig was – de Katwijker speelde immers geen minuut en nam twee maal plaats op de tribune - kenden de toeschouwers bij Barendrecht – Feyenoord het genoegen om Kuyt wel in actie te bewonderen. De werklustige spits, die deze week rust kreeg, speelde één helft mee en toonde zich in dat tijdsbestek - net als zijn collega-aanvallers in hun eerste wedstrijd tegen Alphense Boys – geen toonbeeld van scherpte. De populaire aanvaller kreeg drie kansen, maar wist mede door pech (schot op de binnenkant van de paal) geen daarvan te verzilveren.

Ali Boussaboun, die voor de tweede keer in actie kwam in het Feyenoord-shirt, bewees voor de tweede keer in evenzoveel dagen over een verbazingwekkende doelgerichtheid te beschikken. Waar hij in Raalte na een knappe solo zijn enige kans tot doelpunt promoveerde, was het ook in Barendrecht bij de eerste mogelijkheid raak. Hossam Ghaly speelde de Marokkaanse international vrij, die met de doelman in zijn rug het overzicht behield, zich vrij draaide en simpel binnentikte. Het was een doelpunt dat viel toen Kalou, Paauwe en Kuyt – de drie spelers die voor rust het Barendrechtse doel bestookten – al weer op de bank toekeken. Dat drietal en de circa vijfduizend toeschouwers zagen Danko Lazovic na 77 minuten een dot van een mogelijkheid missen. De Serviër, van wie Koeman hoopt dat hij een ´slow starter´ zal blijken te zijn, schoot veel te gehaast toen het doel vrij was. De inzet ging hoog over. Even later werd de marge toch verdubbeld toen Leonardo vanaf de linkerkant van het strafschopgebied diagonaal binnenschoot: 0-2. Het verzet van de vorig seizoen gedegradeerde hoofdklasser bleek daarmee gebroken. Nicky Hofs gaf de stand een nog wat beter aanzien toen hij een minuut voor tijd de 0-3 binnenliep.

´Maar ondanks dat we nog wegliepen naar 0-3 ben ik niet tevreden over de uitvoering´, sprak Koeman na afloop. ´Het was een moeilijke wedstrijd tegen een heel verdedigende tegenstander. Dat maakte het tegelijk ook een leerzame wedstrijd en het was daarom goed om te zien.´

BVV Barendrecht – Feyenoord 0-3

52´ 0-1 Boussaboun
82´ 0-2 Leonardo
89´ 0-3 Hofs

Opstelling Feyenoord
Eerste helft: Lodewijks; Östlund, Green, Bahia, Bosschaart (25´ Snoyl); Schreuder, Paauwe, Ghaly; Castelen, Kuyt en Kalou.

Tweede helft: Lodewijks; Greene (58´ Bandalovski), Loovens, Bahia, Snoyl; De Graaf, Ghaly (62´ Hofs), Pardo; Boussaboun, Lazovic en Leonardo.