FEYENOORD B1 START SEIZOEN MET ZEGE IN DERBY

Feyenoord B1 heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg van Cor Adriaanse trok in het eerste pouleduel van het bekertoernooi tegen Excelsior aan het langste eind: 0-1. Hanne Hagary verzorgde na rust de enige treffer op het kunstgrasveld van de stadsgenoot. Kevin Wattamaleo – terug van een enkelblessure – speelde voor het eerst sinds maart de volle negentig minuten mee. De B1 werkt dinsdag (FC Dordrecht) en volgende week zaterdag (Spartaan ´20) de resterende pouleduels af.

Adriaanse was na afloop zeer te spreken over de eerste helft. Feyenoord combineerde uitstekend en creëerde genoeg kansen. De trainer ging bij de rust dan ook enigszins verbaasd de kleedkamer in, aangezien de wedstrijd nog dezelfde stand kende als bij de aftrap: 0-0. In de tweede helft was het spel van een minder hoog niveau aan Feyenoord-zijde, al bleven er kansen. Ook het fysiek sterke Excelsior kreeg een enkele kans, maar scoren deed het niet. De treffer van Hagary – nadat de aanvaller twee verdedigers passeerde - in de 53ste minuut zou dan ook de enige zijn van de avond. ´Ik ben zeker niet ontevreden´, zegt Adriaanse. ´Vooral over ons spel in de eerste helft was ik te spreken. Alleen in de afwerking valt er nog veel te verbeteren. Een aantal jongens hield het overzicht niet en anderen waren niet scherp genoeg. Gelukkig beginnen we wel met een overwinning. Dat is altijd prettig voor de jongens.´

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Kobussen, Nieveld, Nelom; Leerdam, Wijnaldum, K. Wattamaleo; Pedro, Hagary en Fer.