FEYENOORD B1 BEKERT VERDER NA RUIME OVERWINNING

Feyenoord B1 heeft zich dinsdagavond met de tweede overwinning in de poule zeker gesteld van een langer verblijf in het bekertoernooi. De ploeg van Cor Adriaanse won met 5-0 van de leeftijdsgenoten van FC Dordrecht. De Rotterdammers speelden voor rust niet goed, wat een 0-0 ruststand tot gevolg had. In de tweede helft zette Feyenoord aan en kwam het krachtsverschil in de score tot uiting. Glenn Kobussen (2x), Miquel Nelom, Clint van Stee en Hanne Hagary verzorgden de treffes.

Adriaanse liet tijdens de rust in duidelijke bewoordingen zijn onvrede merken over de eerste helft. ´We speelden slap en niet scherp genoeg en dat heb ik de jongens wel even laten weten´, aldus de trainer. De woorden misten hun uitwerking niet, want in de tweede helft verscheen er een gedreven Feyenoord aan de aftrap. Drie minuten na rust resulteerde dat in de openingstreffer van Kobussen. De zege was ondanks die minimale marge al vroegtijdig veiliggesteld, want Dordrecht kwam er niet meer aan te pas. Pas in de slotfase nam Feyenoord ruim afstand. In negen minuten tijd scoorden de Rotterdammers via Nelom, opnieuw Kobussen, Van Stee en Hagary vier keer, wat de zeer acceptabele 5-0 eindstand tot gevolg had. Komende zaterdag speelt het al geplaatste Feyenoord B1 de laatste bekerwedstrijd in de poule tegen Spartaan ´20.

Opstelling Feyenoord B1: Otten; Barends, Ramsteijn, Nieveld, Nelom; Van Gils, Kobussen, Fer; Leerdam (65´ Van Stee), Wijnaldum (70´ Wattamaleo) en Pedro (41´ Hagary).