GATORADE CUP: JONG FEYENOORD WINT LEVENDIGE BROEDERSTRIJD

Dankzij doelpunten van Leonardo, Timon van Leeuwen en Lorenzo Davids versloeg Jong Feyenoord maandagavond Jong Excelsior in het toernooi om de Gatorade Cup. Het werd op een zwoel Woudestein uiteindelijk 3-2 voor het team van Henk Duut, die John Owoeri liet debuteren. De Nigeriaan maakte een goede indruk.

Op een broeierig Woudestein maakten Jong Feyenoord en Jong Excelsior er een aantrekkelijke wedstrijd van. Jong Feyenoord had overduidelijk meer kwaliteit in huis, maar de kleine broer uit Kralingen compenseerde dat met veel inzet en strijd. Er waren daardoor over en weer kansen. Henk Duut zette in zijn team een aantal spelers op andere plaatsen neer dan gebruikelijk. Zo stond Edwin de Graaf centrumverdediger, was Lorenzo Davids centraal op het middenveld te vinden in plaats van in de verdediging en was ook Magrão een plekje in de as toebedeeld. De Braziliaan was zichtbaar gelukkig met zijn nieuwe positie en liet zien wel degelijk goed te kunnen voetballen. Al na acht minuten stuurde hij Leonardo met een uitgekiende lob over de laatste linie op weg naar de openingstreffer.

Excelsior was evenwel niet van zins zich door de grote broer voor schut te laten zetten en trok vol overtuiging in de aanval. Vooral Van Guldenen zorgde daarbij op links voor veel dreiging. Nadat Jesper Hogedoorn eerder met knap keeperswerk nog een gelijkmaker wist te voorkomen, profiteerde de ervaren Damien Hertog na 24 minuten van goed werk van Van Guldenen door van dichtbij de een voorzet binnen te werken.

De teams waren niet lang in balans en dat was vooral te danken aan de individuele klasse van Leonardo. Want amper een minuut na de gelijkmaker wurmde die zich langs vier verdedigers en praktisch vanaf de achterlijn schoot hij vervolgens keihard tegen de lat. De bal sprong terug in het veld en belandde met wat geluk precies op de voet van Timon van Leeuwen: 2-1. Op de linkervleugel viel ondertussen de debuterende John Owoeri op. De Nigeriaan is pijlsnel aan de bal en toonde ook inzicht in zijn passing en voorzetten. Bij vlagen was hij nonchalant in de omschakeling en in de tweede helft ontbrak door vermoeidheid de zuiverheid, maar al met al was het een prettige kennismaking voor de vaste bezoekers van Woudestein. Zijn beste actie was een diepe bal richting Magrão die door de Braziliaan in één keer werd verlengd op Sardar, maar door laatstgenoemde werd naastgeschoten.

In die tweede helft gingen beide teams verder waar ze in de eerste waren opgehouden, zodat het een leuke en felle wedstrijd bleef die Feyenoord na zeventig minuten leek te beslissen. Toen kwam een afgeslagen corner voor de voeten van Lorenzo Davids. Van twintig meter ramde hij de bal met links in de kruising. Het leek een voortijdige beslissing maar Excelsior bleef knokken. Tien minuten voor tijd bracht invaller Ryan Koolwijk de spanning terug door een rebound langs de goed keepende Hogedoorn te schieten. Verder kwam Excelsior echter niet.

JONG FEYENOORD – JONG EXCELSIOR -  (2-1)
Scoreverloop: 1-0 Leonardo (8), 1-1 Hertog (24), 2-1 Van Leeuwen (25), 3-1 Davids (71), 3-2  Koolwijk (80)
Geel: Davids