Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

COR VELDHOEN OVERLEDEN

Feyenoord is vandaag opgeschrikt door het plotselinge overlijden van Cor Veldhoen. Veldhoen speelde in de jaren vijftig en zestig liefst 380 competitieduels voor Feyenoord en was als linksback volgens velen de grote motor achter het succes van zijn boezemvriend Coen Moulijn. Cor Veldhoen is 66 jaar oud geworden.

Cor Veldhoen groeide op aan de Dordtselaan in Rotterdam-Zuid en werd al op jonge leeftijd lid van Feyenoord. Veldhoen doorliep de gehele jeugdopleiding en debuteerde op 2 december 1956 op 17-jarige leeftijd onder trainer Jaap van der Leck in de hoofdmacht. Feyenoord won bij die gelegenheid met 0-4 bij Sparta en Veldhoen verdween nooit meer uit de basis. Als rechtsbenige linksback maakte de technische begaafde en pijlsnelle Veldhoen veel indruk. Volgens velen, en niet in de laatste plaats Moulijn zelf, was Veldhoen de voornaamste pijler onder het succes van linksbuiten Coen Moulijn.

Cor Veldhoen zou in totaal liefst 380 competitiewedstrijden voor Feyenoord één spelen en is daarmee achter Coen Moulijn en Wim Jansen de nummer drie op de eeuwige ranglijst van Feyenoorders. Ook kwam hij tot 27 interlands en won hij met Feyenoord de Europa Cup 1, vier keer het landskampioenschap en twee KNVB-bekers. Eind jaren tachtig was hij enige jaren bestuurslid bij Feyenoord. ‘Cor was een sieraad voor de club’, aldus Feyenoords senior manager en oud-ploeggenoot Fred Blankemeijer. ‘Nog altijd bestond er een hechte band tussen de oud-eerste elftalspelers uit zijn periode. Zijn overlijden is een grote klap voor de hele vereniging.’