JONGE FEYENOORDERS SCOREN VOOR ORANJE ONDER 16

Met liefst vier Feyenoorders in de basis heeft Oranje onder 16 woensdag met 2-2 gelijkgespeeld in en tegen Oekraïne. De Nederlandse productie werd geheel door Feyenoorders verzorgd: Georginio Wijnaldum opende de score en Leroy Fer verdubbelde de marge. Na rust kwam Oekraïne langszij bij Nederland, dat ook de Feyenoorders Kaj Ramsteijn en Miquel Nelom in de basis had. Luis Pedro viel in.

Zeventig minuten lang ging het goed met het Nederlands elftal onder 16, zo meldt www.knvb.nl in een verslag op de officiële website van de voetbalbond. De eerste helft werd Oekraïne weggespeeld en was de 0-2 nog geen eens een juiste afspiegeling van het spelbeeld. Onder 16 had de complete controle over de wedstrijd, speelde technisch en tactisch goed en had nog de pech dat een glaszuiver doelpunt werd afgekeurd. In de laatste tien minuten, Onder 16 speelt tachtig minuten, ging het toch nog mis. Een buitenspel doelpunt bracht Oekraïne, dat voetballend tegenviel maar conditioneel ijzersterk was, terug in de wedstrijd. In de extra tijd viel de gelijkmaker uit een terechte strafschop, na het neerhalen van een speler door verdediger Mike Boelee. ‘Over de uitslag ben ik niet tevreden maar wel over het spel. De tweede stap, het uitspelen van een wedstrijd, moeten ze nog leren. Dan maar vijf minuten lelijk voetballen’, vertelde bondscoach Ruud Kaiser achteraf.

Oekraïne - Nederland 2-2 (0-2)

Scoreverloop: 0-1 Wijnaldum; 0-2 Fer

Opstelling Onder 16: Leonard Nienhuis (FC Groningen); Igor Trajkov (FC Utrecht), Kaj Ramsteijn (Feyenoord), Patrick van Aanholt (PSV), Miquel Nelom (Feyenoord); Kay Velda (PSV), Georginio Wijnaldum (Feyenoord), Leroy Fer (Feyenoord); Nacer Barazite (NEC), Lars Hutten (PSV), Lerin Duarte (Sparta Rotterdam).

Wissels Onder 16: 41. Jordi van der Kracht (De Graafschap) voor Leonard Nienhuis, 41. Mike Boelee (AZ) voor Kaj Ramsteijn, 41. Luis Pedro (Feyenoord) voor Lerin Duarte, 41. Pepijn Kluin (AZ) voor Lars Hutten, 50. Giorgio Achterberg (ADO Den Haag) voor Nacer Barazite, 50. Ridny Cairo (PSV) voor Igor Trajkov.