Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

OUD PRESIDENT-COMMISSARIS N.V. STADION - ANDRÉ VAN DER LOUW - OVERLEDEN

Op 72-jarige leeftijd is donderdagmorgen overleden André van der Louw, oud president-commissaris van de N.V. Stadion. De oud-burgemeester van Rotterdam was al geruime tijd ernstig ziek. Van der Louw, die eind vorig jaar afscheid nam als commissaris van het stadion, was in die functie nauw betrokkenen bij de renovatie van De Kuip in 1994 waarbij de overkapping en de komst van het Maasgebouw werden gerealiseerd.

'André van der Louw was een sociaal bewogen man, die als burgemeester van Rotterdam heel populair was. Die populariteit strekte zich gedurende zijn ambtsperiode uit tot het bedrijfsleven en met name de haven. In het begin was men daar enigszins huiverig voor hem, omdat hij zo'n sterke linkse signatuur had, maar juist in die functie van burgemeester doorzag hij waar de centjes verdiend moesten worden', aldus Jan D. Swart, die tot de directe vriendenkring van Van der Louw behoort. 'Als burgemeester kwam hij er ook spontaan voor uit dat hij een supporter van Feyenoord was. Hij heeft tot vorig jaar vrijwel geen thuiswedstrijd overgeslagen. En dat was niet alleen omdat hij president-commissaris van de N.V. Stadion was. In die functie heeft hij zich vooral bezig gehouden met de restauratie in 1994. Hij werd commissaris na de moeilijke HCS-periode en is dat achtereenvolgens veertien jaar gebleven. Hij bracht rust na een turbulente periode. Van der Louw was een groot vergaderleider, mild, maar straight. Hij was een warm en samenbindend mens, ook in zijn vriendenkring.'

André van der Louw bekleedde gedurende zijn lange maatschappelijke periode vele openbare functies. Hij was leider van de Partij van de Arbeid, burgemeester, minister, voorzitter van het Openbaar Lichaam Rijnmond en voorzitter van de sectie betaald voetbal van de KNVB. Na zijn pensionering woonde hij in Scheveningen en afwisselend in de Ardennen. Van der Louw begon zijn loopbaan als journalist bij de VARA-gids en stond aan de wieg van Nieuw Links.