KOEMAN: BESTE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN

Feyenoord wist tot dusver acht duels te winnen, maar ‘de beste wedstrijd’ leverde slechts een punt op. Koeman sprak na de 0-0 tegen Vitesse vol lof over zijn ploeg. ‘We hebben negentig minuten geconcentreerd, verzorgd en fel gespeeld. Dit was ons beste optreden tot dusver, maar we pakken uiteindelijk maar een punt. We hebben het goed gedaan, maar PSV is wel de lachende derde’, zei de trainer, die vooral te spreken was over het spel in de eerste helft.
De strafschop die Feyenoord vroeg in de wedstrijd had moeten krijgen maar door Luinge niet werd toegekend, bleek bepalend voor het verloop. Koeman wilde na afloop niet de schuld leggen bij de leidsman, die overigens na afloop zelf toegaf er naast te hebben gezeten. Koeman: ‘Het was inderdaad een 100 procent strafschop. Maar scheidsrechters kunnen ook fouten maken. Ik vind het dan ook geen excuus dat we 0-0 hebben gespeeld. We kunnen het onszelf verwijten dat we niet scoorden.'