ANDERMAAL VOLLE WINST FEYENOORDS JEUGD

De A1 van Feyenoord zag door interlandverplichtingen van Oranje onder 18 de topper tegen PSV worden uitgesteld. De B1 deed zijn plicht door hekkensluiter NAC met 0-4 te verslaan. Hanne Hagary (2x, foto), Siegerd Degeling en Glenn Kobussen troffen doel in Breda. De C1 van Michel Valke legde in de slotfase het stugge RKC Waalwijk over de knie met 1-2. Door de nederlaag van concurrent PSV staat de formatie van Michel Valke nog steviger aan kop. Shabir Isoufi en Rajiv van la Parra waren de doelpuntenmakers.

FEYENOORD B1 DOET PLICHT TEGEN NAC

Dankzij twee doelpunten van Hagary en treffers van Degeling en Kobussen behaalde de B1 van Feyenoord een verdiende 0-4 zege op hekkensluiter NAC Breda. Trainer Cor Adriaanse waarschuwde zijn spelers vooraf voor onderschatting. ´Dat wil er onbewust nog wel eens insluipen bij een ploeg die op kop staat en tegen een laag geklasseerde tegenstander aan de bak moet. Gelukkig bleven wij goed bij de les.” De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras. “Dat leverde geen problemen op. Vooraf hebben we ook niet apart op kunstgras getraind”, zei Adriaanse. Hij was tevreden over het niveau wat zijn ploeg liet zien. “Drie van de vier doelpunten zijn voort gekomen uit goede aanvallen. Het doelpunt van Kobussen kwam voort uit een strafschop.” Feyenoord creëerde een hoop kansen en gaf zelf nauwelijks mogelijkheden weg. Door de winst blijven de Rotterdammers koploper.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee (72´ Barends), Ramsteijn, Nieveld (70´ Leerdam), Nelom; Kobussen (72’ Van Gils), Wijnaldum (66’ Leerdam), Wattamaleo; Degeling, Hagary en Fer (61´ Pedro)

C-JEUGD OP HERHALING

De C-tjes van Michel Valke presteerden tegen RKC Waalwijk zaterdagmiddag hetzelfde als vorige week tegen VVV-Venlo. Pas in de slotfase trokken de Rotterdammers de winst naar zich toe. De 2-1 winst werd in de kleedkamer nog luider gevierd toen bekend werd dat concurrent PSV het hoofd had moeten buigen voor Sparta. “Dit is lekker. Wij lopen nu uit op de concurrentie. Het verschil met PSV is opgelopen tot zeven punten”, zei een gelukkige Michel Valke. Net als vorige week tegen VVV-Venlo moest Feyenoord ook tegen RKC Waalwijk alles uit de kast halen om een stugge verdedigingsmuur omver te krijgen. De opdracht werd nog moeilijker doordat RKC Waalwijk al na twee minuten de leiding nam. Feyenoord kreeg in jacht op de gelijkmaker vijf goede kansen. Toch was het pas in de 63ste minuut alvorens Shabir Isoufi de gelijkmaker aantekende. In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd tikte Rajiv van la Parra de winnende treffer binnen “Naast verdedigend speelde RKC ook erg fysiek. Helaas had de scheidsrechter moeite met het tempo. Hij legde het spel vaker stil dan echt nodig was. Daardoor kwamen wij ook niet goed in ons ritme”, legt Valke uit. Net als vorige week werd ook nu weer veel extra speeltijd bijgetrokken. Het duel in Waalwijk liep maar liefst acht minuten uit. “Ook deze wedstrijd heeft weer veel kracht gekost. De spelers waren dan ook flink moe na afloop”, aldus Valke.

Opstelling Feyenoord C1: Boks; Eekman,  Erkelens, Schenkeveld, Kodalak (36’ Velder), Halfhuid, Seaw; Van la Parra, Karim (44’ Jansen), Isoufi en Cabral (69’ Aantjes).