JONG FEYENOORD SPEELT GELIJK IN NIJMEGEN: 0-0

Jong Feyenoord is er maandagavond niet in geslaagd te winnen van Jong NEC: 0-0. Ondanks dat de formatie van trainer Henk Duut het beste van het spel had en drie goede kansen creëerde, bleef het verdiende doelpunt achterwege. De achterstand op koploper AZ liep daarmee op tot vier punten. Diego Biseswar, die een dag eerder bij Feyenoord 1 het beslissende doelpunt maakte, werd na één helft naar de kant gehaald. Namens het eerste elftal maakten Pascal Bosschaart, Christian Gyan en Sherif Ekramy hun opwachting.

Beide ploegen slaagden er in Nijmegen niet in de toeschouwers een attractieve wedstrijd voor te schotelen. Dat lag voornamelijk aan het spekgladde veld, wat ervoor zorgde dat vele passes hun bestemming niet vonden. Het had een rommelige wedstrijd en een iets sterker Feyenoord tot gevolg. In de eerste helft kregen de Rotterdammers één goede mogelijkheid in de persoon van Biseswar, die het net niet wist te vinden. NEC beperkte zich vooral tot het afweren van de aanvalsdriften van de gasten en deed dat met succes.

In het tweede bedrijf kwam Feyenoord beter in het spel, wat ervoor zorgde dat NEC feller ging spelen en met alle mogelijke middelen Feyenoord van scoren probeerde af te houden. Feyenoord creëerde dan ook weinig, al merkte Duut na afloop terecht op dat zijn ploeg niets weg gaf. Timothy Derijck had in de tweede helft kunnen scoren, maar de Belg kon de twee kansen die hij kreeg niet tot doelpunt promoveren. Zijn eerste wapenfeit was een harde vrije trap, die met alle mogelijke moeite werd gekeerd door de Nijmeegse doelman. Even later kopte Derijck een voorzet prima in, maar werd de bal op de lijn gered. De Rotterdammers zagen daarbij hands van een NEC´er, maar de smeekbede om een strafschop werd niet gehoord door de scheidsrechter die niet veel later voor de laatste keer floot.

Opstelling Jong Feyenoord: Ekramy; Collen, Sno, Gyan, Drenthe; Derijck, Bosschaart, Davids (70´ Dondé); Magrão, Sardar en Biseswar (46´ Sammuel).