FEYENOORD A1 GELIJK TEGEN ADO; B1 EN C1 WINNEN RUIM

De A1 heeft zaterdag niet kunnen winnen van ADO Den Haag. Frank de Haan (foto) schoot de Rotterdammers al snel op voorsprong, maar deze voorsprong werd nog in de eerste helft teniet gedaan. Omdat er in de tweede helft niet meer gescoord werd, moesten beide partijen genoegen nemen met een punt. Door deze uitslag blijft het spannend in de top van het klassement. De B1 moest eerst een helft warmdraaien voordat de doelpuntenmachine begon te lopen. Daarna hadden Hagary, Wijnaldum en Wattamaleo vijf minuten nodig om de eindstand op het bord te zetten: 3-0. Ook de C1 had een helft nodig om op toeren te komen. Uiteindelijk wonnen de talenten met 6-1 van Haaglandia/Winston.

FEYENOORD A1 WEET NIET TE WINNEN VAN ADO DEN HAAG

Feyenoord A1 begon goed aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Na vijf minuten combineerden Sammuel en Schet zich knap langs enkele Haagse verdedigers. Schet bereikte middenvelder De Haan, die de bal goed controleerde en de keeper van ADO kansloos liet: 1-0. Het elftal van trainer Henk Fräser vertoonde goed veldspel en ging op zoek naar de 2-0. Halverwege de eerste helft waren het echter de bezoekers die scoorden. De Feyenoord verdediging reageerde niet adequaat op een ingooi van Den Haag, vanaf links stoomde de Haagse nummer tien af op het doel van Feyenoord en chipte de bal over de uitgekomen keeper Cummins: 1-1. Na de gelijkmaker zakte de wedstrijd in en kregen beide partijen niet veel kansen om iets aan de stand te veranderen. Henk Fräser was kort in zijn commentaar over de teleurstellend verlopen wedstrijd: “We begonnen goed, maar gaandeweg de eerste helft werd het minder. De tweede helft was nog minder dan de eerste.“

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Achlioui (70’ Waisapy), Buijs, Sno, Drenthe; De Haan, Anes Ribeiro, Sammuel (75’ Wattamaleo); Schet, Kogeldans (70’ Nieveld) en Hammouti (46’ Hagary)

B1 HEEFT WEINIG MOEITE MET VITESSE/AGOVV

De B-jeugd begon niet goed aan de eerste helft, vond ook trainer Cor Adriaanse. “We waren niet agressief genoeg, gaven teveel ruimte weg. We hadden in de eerste helft ook geen uitgespeelde kansen. Het was een beetje slap.“ Vitesse/AGOVV was niet bij machte om daarvan te profiteren, zodat de ploegen met 0-0 gingen rusten. In de tweede helft kwam Hagary in de ploeg voor Pedro. Diezelfde Hagary stond twee minuten in het veld toen hij een corner op waarde inschatte, en met een mooie omhaal de openingstreffer aantekende. Nog geen twee minuten later verdubbelde Wijnaldum de score: 2-0. Het werd allemaal nog erger voor de Arnhemmers, toen Degeling zijn directe tegenstander uitspeelde en de bal teruglegde op Wattamaleo. Die schoot vanaf 16 meter onberispelijk raak, en zette zo de 3-0 eindstand op het scorebord. Trainer Adriaanse was tevreden over het vertoonde spel in de tweede helft. “Er werd een stuk agressiever gespeeld. Toch hadden we er meer moeten scoren“. Volgende week reist de B1 naar Tilburg, waar tegen Willem II drie punten gepakt moeten worden.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee (70´ Barends), Ramsteijn, Nieveld, Nelom; Kobussen, Wijnaldum, Wattamaleo (60’ Leerdam); Degeling, Pedro (40’ Hagary) en Fer.

C-JEUGD WINT ONGELIJKE STRIJD MET GROTE CIJFERS

“Bij Haaglandia hebben we eerder dit seizoen met 7-1 gewonnen, dus je moet uitkijken voor onderschatting. Dat is iets wat je meegeeft aan de jongens“, zei trainer Gaston Taument na afloop van de met 6-1 gewonnen wedstrijd tegen Haaglandia/Winston. De Rotterdamse talenten namen dit advies mee, en waren de hele eerste helft beter dan de bezoekers uit Rijswijk. Dit resulteerde in een 1-0 ruststand, door een doelpunt van Thierry Seaw. “Die jongens spelen met acht man achter de bal. Dat is voor ons moeilijk voetballen“ zei Taument in de rust. In de tweede helft brak de muur van Haaglandia. Door doelpunten van Karim (2), Isoufi (2) en invaller De Roon werd het 6-0, waarna Haaglandia in de slotminuut de eer nog wist te redden. Met deze overwinning is de C1 zeker van de titel ‘Winterkampioen’, omdat de concurrenten FC Utrecht en PSV de ploeg uit Rotterdam, met nog één wedstrijd voor de boeg, niet meer kunnen achterhalen.

Opstelling Feyenoord C1: Boks; Eekman (50’ Aantjes), Erkelens, Schenkeveld, Kodalak; Seaw (60’ De Roon), Bruma (35’ Halfhuid), Van la Parra; Karim, Isoufi en Cabral (60’ Clasie).