FEYENOORD A1 VERLIEST TWEE PUNTEN, B-JEUGD OPPERMACHTIG

Feyenoord A1 kwam zaterdag twee keer op achterstand, maar verdiende uiteindelijk een overwinning. Die kwam er niet, omdat de spitsen faalden in de afronding en de Rotterdammers een penalty ontnomen werd. De B-junioren zijn in vorm, staan ruim aan kop in de competitie en bevestigden zaterdag maar weer eens dat het een uiterst talentvolle lichting is. In Tilburg werd Willem II met 0-5 aan de kant gezet, mede door twee doelpunten van Wattamaleo (foto). De C1 had vrij.

FEYENOORD A1 SPEELT GOED, MAAR MIST EEN SPITS

Trainer Henk Fräser wist na afloop van het duel met Twente/Heracles A1 waarom de Rotterdammers niet de drie punten mee naar huis hadden genomen. “We spelen heel erg goed voetbal, creëren veel kansen en mogelijkheden, maar de eindpass en de afwerking zijn te slordig.“ Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd, zoals dit seizoen vaker te zien is. Twente/Heracles had niet veel in te brengen tegen het machtsvertoon van de Rotterdammers. Dit resulteerde in een groot veldoverwicht, maar niet in doelpunten. Tien minuten na rust nam de thuisploeg een vrije trap op de achterlijn van Feyenoord. De bal werd in eerste instantie weggewerkt maar kwam precies voor de voeten van een speler van Twente/Heracles. Die maakte het vervolgens prachtig af, een ‘zondagschot’ volgens Fräser. Binnen zes minuten trok Feyenoord de stand gelijk. Drenthe stoomde op en zag Sammuel vrij staan. Die liep vanaf de linkerkant het 16-metergebied in en krulde de bal in de rechterbovenhoek. Feyenoord ging pressie spelen, op jacht naar de 1-2. Het liep echter anders, want in de zeventigste minuut reageerden de bezoekers te slap op een indraaiende vrije trap van Twente/Heracles. Keeper Doedee was vervolgens kansloos op de inzet van de thuisploeg. Twee minuten later tikte Anes Ribeiro de gelijkmaker binnen. Hier bleef het bij, waardoor de A1 genoegen moet nemen met een punt. “We moeten wat slimmer worden“, zei Henk Fräser na de wedstrijd. Toch was de trainer positief gestemd. “We hebben er vandaag alles aan gedaan. De wil was er, maar het zat er gewoon niet in. We missen iemand in de punt van de aanval. Mitchell Schet was vandaag de beste man van het veld, en ook De Haan speelde naar behoren. B-junior Nieveld deed het erg goed.“

Opstelling Feyenoord A1 Doedee; Buijs, Sno, Nieveld, Drenthe; De Haan, Schet, Anes Ribeiro; Kogeldans (75’ Poldervaart) Sammuel, Hammouti

WILLEM II KANSLOOS TEGEN FEYENOORD B1

De B-jeugd trad zaterdag aan tegen Willem II. Na drie minuten hadden de talenten van Cor Adriaanse de eerste er al in liggen. Pedro rondde een voorzet van Wattamaleo doeltreffend af: 0-1. Halverwege de eerste helft begon Wattamaleo aan een individuele actie, die eindigde met een mooie treffer: 0-2. Willem II werd zoek gespeeld en zag twee minuten later Hagary de 0-2 aantekenen, met een gave stift. Vlak voor rust kreeg Pedro het op zijn heupen, passeerde drie tegenstanders en scoorde de 0-4. Op slag van rust tekende Wattamaleo voor de 0-5, wat tevens de eindstand zou betekenen. “Je geeft in de rust aan dat de jongens in de tweede helft op dezelfde manier moeten spelen, maar dan zie je toch dat het ze wat te gemakkelijk af gaat. “Ik vind dat we vandaag op een bijzonder slecht veld een hele goede prestatie hebben neergezet“, aldus de trotste trainer na afloop.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee (63´ Barends), Kobussen, Ramsteijn, Nelom; Wijnaldum, Fer (70’ Erkelens), Wattamaleo (41’ Leerdam); Degeling, Hagary (70’Karim), Pedro.