STATISTIEKEN FEYENOORD – RODA JC

Feyenoord is vanuit historisch oogpunt de favoriet voor het duel met Roda JC. De Rotterdammers traden in De Kuip 32 keer aan tegen de Limburgers en wonnen 24 maal. Elf jaar geleden won Roda JC voor het laatst in Rotterdam. De ploeg uit Kerkrade zou dat seizoen als tweede eindigen in de rangschikking. Het was één van de drie overwinningen die Roda in De Kuip boekte. Vijf keer eindigde de editie in een gelijkspel. De doelcijfers spreken logischerwijs in het voordeel van Feyenoord: 75 voor, 28 tegen.

De wedstrijd tegen Roda JC in het seizoen 2004/2005 betekende het basisdebuut voor André Bahia. De Braziliaan leverde een vrijwel foutloze eerste helft af, waarin Feyenoord dankzij Shinji Ono en Romeo Castelen op een 2-0 voorsprong kwam. Roda JC deed kort na rust iets terug (2-1 Arouna Koné), maar de zege kwam ondanks die aansluitingstreffer nooit meer in gevaar. Dirk Kuyt en Salomon Kalou hielpen Feyenoord met hun treffers aan een klinkende 4-1 zege. En toen moest het beste nieuws nog komen. Dat gebeurde toen na de wedstrijd bekend werd gemaakt dat Dirk Kuyt zijn handtekening had gezet onder een nieuwe verbintenis. ‘De waardering die uit het contract spreekt is groot, ik ben enorm tevreden. Ik ben er ook van overtuigd dat ik bij deze topclub nog progressie kan boeken’, aldus Kuyt die in zijn tweede seizoen was uitgegroeid tot boegbeeld en absolute lieveling van het publiek.