DE HAAN SCHIET FEYENOORD A1 NAAR HALVE FINALE BEKER

Feyenoord A1 heeft zaterdag de halve finale van de beker bereikt, door stadgenoot Excelsior met 0-1 te verslaan. De winnende treffer werd al na zes minuten gemaakt, toen Frank de Haan (foto) een mooie aanval over de rechterkant succesvol binnenwerkte. Omdat de scheidsrechter zeven minuten blessuretijd bijtelde, moest trainer Henk Fräser ‘met de billen bij elkaar geknepen’ afwachten of zijn pupillen de voorsprong konden behouden. De ontlading na het laatste fluitsignaal was groot, want door dit resultaat zijn de Rotterdammers nog maar één wedstrijd verwijderd van de bekerfinale.

In de eerste helft was Feyenoord duidelijk de sterkere ploeg. ‘’In sommige fases was er zelfs sprake van powerplay’’ zei Henk Fräser. Na de snelle openingstreffer gingen de bezoekers op zoek naar de 0-2. Excelsior beperkte zich tot verdedigen, en loerde op een counter. Kansen kwamen er voor de thuisploeg, want door te korte terugspeelballen van de verdediging van Feyenoord werd het tot twee keer toe spannend voor het doel van Erik Cummins. Op deze momenten na, speelde de verdediging van Feyenoord een geconcentreerde en degelijke eerste helft.

Na de thee was de wedstrijd meer gelijkopgaand. Excelsior ging opportunistisch spelen met vijf man voor de bal. Door deze aanpak viel er vooral het laatste kwartier veel ruimte achter de verdediging van de thuisploeg. ‘’We kregen in die fase zoveel kansen dat we uit hadden moeten lopen naar 0-3, of zelfs 0-4. Op die momenten moeten we nog wat rustiger worden in het maken van keuzes’’ analyseerde de trainer na afloop.

Vijf minuten voor tijd was de 0-2 binnen handbereik, toen er binnen het strafschopgebied een overtreding werd gemaakt op Anes Ribeiro en de scheidsrechter de bal op de stip legde. Jeffrey Altheer stuitte echter op de keeper van Excelsior. Dat leverde nog een spannende slotfase op.

Volgende week reist Feyenoord A1 af naar Eindhoven, waar de competitiewedstrijd tegen PSV wordt afgewerkt.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Altheer, Nieveld, Buijs, Hammouti; Achlioui (84’ Sammuel), Schet (89’ Waisapy), Anes Ribeiro; Kogeldans (73’ Wijnaldum), De Haan, Poldervaart (80’ Hagary)