Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

HOFS VOOR HET EERST OPGENOMEN IN VOORSELECTIE ORANJE

Nicky Hofs is voor het eerst in zijn loopbaan in de voorselectie opgenomen van Oranje. De middenvelder, net terug van een zware knieblessure, behoort net als zijn ploeggenoten Ron Vlaar, Romeo Castelen en Dirk Kuyt tot de voorlopige selectie van dertig spelers. Het Nederlands elftal speelt op woensdag 1 maart vriendschappelijk tegen WK-ganger Ecuador. Andere opvallende namen in de voorselectie: Ajacied Klaas Jan Huntelaar en Vitesse-middenvelder Theo Janssen.

Hofs reageerde zeer verheugd én verrast op het nieuws over zijn voorselectie. 'Ik richt me op het EK met Jong Oranje en hoop daarvoor te worden geselecteerd. Nu zit ik opeens bij de voorselectie van het grote Oranje. Natuurlijk kan ik nog afvallen, maar het geeft wel aan dat ik in de picture sta. Voor mij is dat fantastisch nieuws na een periode vol tegenslag. Het geeft me echt een super gevoel.'

De volledige voorselectie:
Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (AZ) en Edwin van der Sar (Manchester United).
Verdediging: Urby Emanuelson (Ajax), Tim de Cler, Kew Jaliens, Joris Mathijsen en Barry Opdam (allen AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Ron Vlaar (Feyenoord), Khalid Boulahrouz en Nigel de Jong (beiden HSV), André Ooijer (PSV).
Middenveld: Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder (beiden Ajax), Denny Landzaat (AZ), Mark van Bommel (Barcelona), Nicky Hofs (Feyenoord), Theo Janssen (Vitesse), George Boateng (Middlesbrough), Phillip Cocu (PSV) en Edgar Davids (Tottenham Hotspur).
Aanval: Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Roy Makaay (Bayern München), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen, Dirk Kuyt (beiden Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).