Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

MINISTER VERDONK VERLIEST HOGER BEROEP TEGEN SALOMON KALOU

De Raad van State heeft vandaag het hoger beroep van Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken ongegrond verklaard. De Minister had hoger beroep ingesteld tegen de uitspraak van de rechtbank Rotterdam, waarbij Salomon Kalou in het gelijk werd gesteld in de kwestie rondom zijn versnelde naturalisatie.
De uitspraak van de rechtbank van 9 december vorig jaar, waarbij de eerdere beslissing van Verdonk van 29 september om de aanvraag voor versnelde naturalisatie van Kalou niet te honoreren werd vernietigd, is hiermee definitief geworden. De Minister moet nu nog wel een nieuwe beslissing nemen, maar nu zij voor de tweede maal door de rechter in het ongelijk is gesteld, wordt erop gerekend dat haar besluit ditmaal positief zal zijn. De uitspraak van de Raad van State is definitief, er is verder geen hoger beroep mogelijk.

Het "team Kalou" is niet verbaasd over de uitkomst. Na de uitspraak van de rechtbank van begin december vorig jaar zag men van de zijde van Kalou al geen steekhoudende argumenten voor de Minister om hoger beroep in te stellen. Ook gezien het verloop van de zitting bij de Raad van State op 26 januari jl. kon al enigszins worden gehoopt op een positieve uitspraak. Toch zijn Salomon Kalou, Feyenoord en de KNVB zeer opgelucht dat de zaak nu bijna achter de rug is.

Bondscoach Marco van Basten: “Ik ben blij voor Salomon met deze uitspraak. Ik kijk er naar uit met hem te gaan werken."