Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

GATORADE CUP: JONG FEYENOORD VERLIEST VAN JONG RKC

In de halve finale van het bekertoernooi voor beloftenteams heeft Jong Feyenoord maandagavond in eigen huis verloren van Jong RKC: 1-2. Barto en Peters scoorden voor de gasten, Ali Boussaboun deed namens de ploeg van Duut en Fräser iets terug door een penalty te benutten.

Jong Feyenoord won eerder dit seizen in de competitie zonder noemenswaardige problemen van het door Adri  Bogers en Zeljko Petrovic gecoachte Jong RKC. Maar van het team dat de Waalwijkers in oktober nog met 3-0 versloeg waren op weer een koude maandagavond op Varkenoord slechts drie spelers over: Magrão, Sardar en Davids. En dus wisten Duut en Fräser dat de klus dit keer heel wat moeilijker te klaren zou zijn. Jong RKC begon de wedstrijd bovendien met extra motivatie. De finale van het bekertoernooi voor beloften wordt immers gespeeld in het eigen Mandemakers-stadion en dat affiche wilden de Waalwijkers zich niet laten ontglippen. Vandaar dat zelfs een klein legioentje mee was gereisd naar Rotterdam, compleet met confettikanon.

De Brabantse supporters mochten na een klein kwartier voor het eerst feestvieren, toen Martijn Barto de score opende. De aanvaller kreeg de bal letterlijk op een presenteerblaadje van Jeffrey Altheer, die een diepe bal niet goed inschatte en hem bij Barto in de voeten kopte. De spits ging op volle snelheid op weg naar Hogedoorn en rondde koel af.

VoorJong Feyenoord leek de wedstrijd toen pas echt te beginnen. De aanvallers gaven vanaf dat moment meer druk naar voren en combinaties tussen met name Pardo, Magrão en de gretige Boussaboun leverde aardige kansen op die door laatstgenoemde niet werden benut. Na een half uur voetbal kwam de naam van de spits  toch op het formulier. Een opzichtige handsbal in het strafschopgebed van RKC werd door arbiter Makkelie bestraft met een penalty, die door Boussaboun vervolgens snoeihard achter Wevers werd geramd. 

Het was evenwel toch RKC dat met een voorsprong mocht gaan rusten en wederom was het piepjonge centrum Altheer-Buijs niet helemaal vrij van schuld. Barto mocht een diepe bal simpel voorgeven en vond Tim Peters voor het doel van Hogedoorn. Op de kopbal van Peters had Feyenoords keeper geen afdoende reactie zodat de Rotterdammers op een vervelend moment een nieuwe achterstand moesten incasseren. 

Na rust kregen beide ploegen kansen. Oud-Feyenoorder Felino Jardim was dicht bij de genadeslag, terwijl Magrão na een solo de gelijkmaker op zijn voet had. Beiden faalden echter. Duut stuurde daarop Asjel Kujovic de dug-out uit voor een warming-up. Twintig minuten voor tijd achtte de trainer de tijd rijp om de boomlange pinch-hitter te brengen ten koste van rechtsback Bandalovski, een wissel die door RKC beantwoord werd met het inbrengen van verdediger Triantafillidis. Echt grote kansen leverde het allemaal niet meer op, wel een hoop frustratie aan Feyenoord-zijde. Maar het was RKC dat de overwinning uiteindelijk uit het vuur sleepte. Donderdag heeft Jong Feyenoord alweer kans op revanche, als de return in competitieverband op het programma staat.    
 

JONG FEYENOORD – JONG RKC  1-2  (1-2)

Scoreverloop: 0-1 Barto (13), 1-1 Boussaboun (28, penalty), 1-2 Peters (43)

Geel: Peters en Wevers (Jong RKC), Buijs (Jong Feyenoord)

OPSTELLINGEN

JONG FEYENOORD
Hogedoorn; Bandalovski (Kujovic, 72), Buijs, Altheer, Drenthe; Abubakari, Pardo, Davids; Magrão, Boussaboun en Sardar

JONG RKC
Wevers; Ramos, Fung A Wing, Rustenberg, Pronk; Longuet, Maamar, Hoefdraad; Jardim (Triantafillidis, 75), Barto en Peters (Brands, 87)