REVANCHE JONG FEYENOORD BLIJFT UIT TEGEN JONG RKC

In een hard duel heeft Jong Feyenoord donderdagavond met 0-0 gelijkgespeeld bij Jong RKC Waalwijk. De ploeg van Henk Duut en Henk Fräser had wat recht te zetten, na het verloren bekerduel met de Waalwijkers van maandagavond. Dat lukte slechts ten dele, mede omdat de thuisploeg met geroutineerde namen als Virgilio Teixeira en Hans van de Haar aantrad. Bij Feyenoord had slechts Christian Gyan (foto) de nodige ervaring op het hoogste niveau.

In tegenstelling tot het duel in Rotterdam eerder deze week, begon Jong Feyenoord op vreemde bodem wel scherp aan de wedstrijd. Beide ploegen speelden in nagenoeg dezelfde opstelling als in het bekerduel, met het verschil dat ervaren krachten als Van de Haar en Teixeira ook meespeelden om wedstrijdritme op te doen. Feyenoord speelde een prima eerste helft en creëerde enkele goede kansen. Reshan Sadar, spelend als aanvallende middenvelder, was enkele malen zeer gevaarlijk maar wist niet te scoren. Jong RKC was vooral gevaarlijk in de omschakeling. De jonge Feyenoorders hadden duidelijk moeite met die manier van spelen en anticipeerden niet altijd op tijd. De thuisploeg liet bij vlagen zeer verzorgd voetbal zien. Met name Hans van de Haar was een plaag voor de Feyenoord-verdediging, door als aanspeelpunt de aansluitende middenvelders van bruikbare ballen te voorzien. Jeffrey Altheer had handen en voeten nodig om de fysiek sterke spits af te stoppen, wat resulteerde in diverse vrije trappen voor RKC. Feyenoord-verdediger Ivan Bandalovski kreeg in de eerste helft de grootste kans voor Jong Feyenoord. Via een snel genomen vrije trap kwam de Bulgaar oog in oog met de keeper van Jong RKC. De sluitpost redde echter bekwaam op de inzet van de rechtsback.

Royston Drenthe speelde geen gelukkige eerste helft. De talentvolle linksbuiten, in de winterstop overgeheveld naar de selectie van Erwin Koeman, bracht niet wat er van hem verwacht werd, maar herpakte zich in de tweede helft enigszins. In de tweede helft gingen de teams op dezelfde voet verder. Felle duels, hard spel, twee gele kaarten (voor RKC) en weinig ruimte om iets te kunnen creëren. Het hobbelige veld in het Mandemakers Stadion was ook niet bevorderlijk voor het verzorgde spel dat trainer Duut voor ogen had. Naarmate de wedstrijd vorderde ontstond er voor beide ploegen meer ruimte op het middenveld om het spel te maken. Het duel kon beide kanten op, met mogelijkheden over en weer. Scoringskansen waren echter op een hand te tellen, daarvoor waren de ploegen teveel aan elkaar gewaagd. Gerson Magrão liet in de tweede helft zien over een flinke dosis techniek te beschikken. Met enkele goede acties was de spits dreigend voor de Waalwijkse defensie. Een van die acties leek Magrão te gaan verzilveren, maar de keeper van RKC maakte goed gebruik van zijn lengte om zijn team voor een achterstand te behoeden. Grote kansen deden zich niet meer voor, zodat beide ploegen een punt overhielden aan deze confrontatie.

Aan de instelling lag het donderdagavond niet. Een goed teken met het oog op de volgende wedstrijd, maandagavond uit tegen Jong PSV.

JONG FEYENOORD – JONG RKC  0-0  (0-0)