KOEMAN: AERTS VROEG ZELF OM EEN WISSEL

Maikel Aerts vroeg er in de rust zelf om gewisseld te worden, verklaarde Erwin Koeman tijdens de persconferentie na de 4-2 overwinning. De doelman blunderde bij de tweede treffer van FC Twente, waarna hij aan Koeman vroeg hem naar de kant te halen. ‘Hij gaf aan zich niet lekker te voelen. Het was een enorme mentale tik en als er één mee zit is het Aerts. Sherif Ekramy is, mits hij fit blijft, de eerste keeper tot Patrick Lodewijks weer terug is. Of ik Aerts vrijdag tegen Heerenveen op de bank zet, kan ik nu nog niet zeggen’, aldus Koeman, die Patrick Lodewijks op z’n vroegst hoopt in te zetten bij de thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal op 16 april.
Hoewel Koeman vooral bezig was met het beantwoorden van vragen over Aerts, sprak hij ook zijn tevredenheid uit over de prestatie. ‘Ondanks de dreun die we door die gelijkmaker kregen, heeft de ploeg het in de tweede helft zeer professioneel opgepakt. Dat is een compliment waard.’ Ook was de trainer te spreken over de beginfase, waarin Feyenoord zeer sterk voor de dag kwam. ‘Er was geen vuiltje aan de lucht. Toen Twente de 2-1 maakte, werd het wat onrustig. In de tweede helft hebben we het weer goed opgepakt. We scoorden en wonnen weer eens. En dat was ook nodig.’