A-JUNIOREN VOOR DERDE JAAR OP RIJ BEKERFINALIST

Na een gewonnen strafschoppenserie heeft Feyenoord A1 vrijdagavond ten koste van De Graafschap de derde bekerfinale op rij behaald. Keeper Erik Cummins (foto) stopte twee strafschoppen van de bezoekers, nadat de ploegen na de reguliere speeltijd op 1-1 waren geëindigd. Spelverdeler Michel Poldervaart had zijn ploeg vlak na rust op voorsprong gezet, maar het slotoffensief leverde de ploeg uit Doetinchem de verdiende gelijkmaker op.

De Graafschap, dat in de eerste divisie tweede staat achter Ajax A2, bleek een stugge ploeg. Feyenoord zocht veelvuldig de zijkanten om de compact spelende Doetinchemmers uit hun spel te halen. Er werd slecht naar elkaar geluisterd, De Graafschap kreeg voor rust zelfs de beste kansen maar door kunst en vliegwerk werd een achterstand voorkomen. Na rust zetten de A-junioren de tegenstander meer onder druk. De opbouw van De Graafschap werd al in een vroeg stadium ontregeld en als de bezoekers de bal wisten weg te werken was het centrale verdedigingsduo Buijs/Nieveld in de lucht niet te kloppen. Na 51 minuten kreeg Feyenoord een corner. De korte variant belandde voor de voeten van Poldervaart, die met een fraaie curve de score wist te openen.

Een kwartier voor tijd besloot de coach van De Graafschap een alles of niets offensief in te zetten. Het duel werd grimmiger, duels werden onreglementair uitgevochten maar de scheidsrechter besloot alleen in te grijpen bij een overtreding van Norichio Nieveld. De Feyenoord-verdediger kreeg tien minuten voor tijd de gele kaart getoond. Niet lang daarna werd Cummins geklopt, toen een indraaiende voorzet van De Graafschap met het hoofd werd gepromoveerd tot doelpunt.

Geen verlenging, in de halve finale van de beker moesten penalty’s uitsluitsel gaan geven wie zich ging kwalificeren voor de finale. Poldervaart en Royston Drenthe maakten geen fout, maar toen Sammuel mistte kreeg trainer Henk Fräser het toch even benauwd op de bank. Cummins stopte vervolgens twee strafschoppen en omdat Jordy Buijs en Jerson Anes Ribeiro hun penalty’s benutten behaalde de A1 voor het derde jaar op rij de bekerfinale.

SC Heerenveen en Eindhoven gaan in de andere halve finale de strijd nog met elkaar aan. Pas dan weet Feyenoord wie het aantreft in de eindstrijd om de nationale beker. Zaterdag 6 mei spelen de A-junioren in Rotterdam tegen PSV.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Achlioui, Nieveld, Buijs, Hammouti; Sammuel, Anes Ribeiro, Poldervaart; Biseswar, Kogeldans (70' Schet), Drenthe