FEYENOORD B1 BEREIKT BEKERFINALE NA SIMPELE ZEGE

Een dag na de spannende strafschoppenserie bij de A1 heeft ook de B1 de bekerfinale bereikt. Door een simpele 2-0 overwinning op Spartaan'20 mogen de junioren van trainer Cor Adriaanse het in de finale op gaan nemen tegen PSV of sc Heerenveen. De doelpunten werden zaterdag gemaakt door Kevin Wattamaleo en Georginio Wijnaldum (foto).

Verassend halve finalist Spartaan'20 had op Varkenoord niets te verliezen. Feyenoord was het aan zijn stand verplicht ten koste van de stadgenoot de finale te bereiken. Na 22 minuten gaf Louis Pedro vanaf rechts een prima voorzet op de vrijstaande Kevin Wattamaleo. De Feyenoorder rondde vakkundig af: 1-0. Spartaan'20 toonde veel inzet maar waren niet bij machte het Feyenoord moeilijk te maken. De thuisploeg heerste op alle fronten, zonder er echt een goede wedstrijd van te maken. Invaller Raymond Watamaleo wist na 70 minuten via een corner Georginio Wijnaldum te vinden, die wel raad wist met de geboden kans. De middenvelder, dit seizoen vaak acterend bij de A1, zorgde met zijn goal voor de eindstand.

Zaterdag 6 mei sluit de B1 de competitie af met een thuiswedstrijd tegen NAC. Op die dag krijgt de ploeg Cor Adriaanse de kampioensschaal uitgereikt.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee (73’ Barends), Ramsteijn (73’ Van Gils), Kobussen, Nelom; Wijnaldum, Fer, Wattamaleo; Degeling (59’ Watamaleo), Hagary (69’ Leerdam), Pedro