Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

GLENN LOOVENS VERKOCHT AAN CARDIFF CITY

Glenn Loovens maakt definitief de overstap naar Cardiff City. De 22-jarige verdediger heeft een contract voor drie jaar getekend bij de club waarvoor hij dit seizoen al op huurbasis uitkwam. Loovens maakte in zijn debuutjaar op het Britse continent een prima indruk en gaf vrij snel in het seizoen te kennen definitief te willen overstappen. De op Varkenoord opgeleide centrale verdediger werd voor zijn verhuur aan Cardiff ook uitgeleend aan Excelsior en De Graafschap. In Feyenoord 1 kwam hij tot 27 competitie-optredens.

Loovens gaf in januari al aan bij Feyenoord te willen vertrekken. In de Feyenoord Krant zei hij toen: ‘Ik heb in mijn hoofd afscheid genomen van Feyenoord. Dat klinkt simpel, maar is geen beslissing die in één dag genomen is. Daarvoor zit ik te lang bij de club. Ik zit al vijf jaar bij het eerste, maar heb nooit voor langere tijd een kans gehad en ben er niet doorgebroken. Daarom kies ik nu voor mezelf. Dit is de derde keer dat ik ben uitgeleend, daar kan ik ook wel mijn conclusie uit trekken. Het is niet prettig om nu te settelen en straks weer te vertrekken. Ik moest elke keer weer opnieuw beginnen en zou graag een paar jaar duidelijkheid willen hebben om zo definitief door te breken. Dat ik dat tot dusver niet heb gehad zorgde niet voor frustratie. Ik heb er immers zelf voor gekozen om ergens anders te spelen. Maar nu is het tijd om te gaan, ik zie mijn toekomst niet meer bij Feyenoord. Ik droom nu van iets anders, het Premiership.´

De start van Loovens bij Feyenoord 1 was veelbelovend. De Crooswijker maakte in 2002 op Ibrox Park tegen Glasgow Rangers  grote indruk door de spits Flo aan banden te leggen. Onder Bert van Marwijk en Ruud Gullit kwam hij regelmatig aan spelen toe, maar hij slaagde er nooit in zich voor langere tijd in het eerste te spelen. Onder Erwin Koeman maakte hij een deel van de voorbereiding mee, maar dit seizoen was de concurrentie in de personen van Serginho Greene, André Bahia en Karim Saidi groot. Na verhuurperiodes aan Excelsior en De Graafschap werd hij in de zomer van 2005 opnieuw uitgeleend. Bij ‘The Bluebirds’ deed hij het verdienstelijk, waarna de club uiteindelijk overeenstemming bereikte met Feyenoord over een definitieve overgang.