PARDO EN VAN HOOIJDONK VERZORGEN SCORE IN POELDIJK: 1-4

Feyenoord heeft het voorlaatste oefenduel van het seizoen met 1-4 gewonnen. Tegen derdeklasser Verburch namen Sebastián Pardo en Pierre van Hooijdonk elk twee treffers voor hun rekening, waarna de thuisploeg de eer nog wist te redden. Patrick Mtiliga startte na lange afwezigheid in Feyenoord 1. Jordy Buijs en Sammuel debuteerden als invaller.

Feyenoord miste een aanzienlijk aantal basisspelers voor de wedstrijd tegen Verburch. Door internationale verplichtingen ontbraken Dirk Kuyt, Romeo Castelen (Oranje), Ron Vlaar, Nicky Hofs (Jong Oranje) en Pieter Collen (België). Ook Salomon Kalou ontbrak, al betrof het bij de Ivoriaan een lichte voetblessure. Door de vele afwezigen werd de bank van Feyenoord bezet door een forse afvaardiging van het beloftenteam. Stef Doedee, Jordy Buijs, Sammuel, Diego Biseswar en Lorenzo Davids hadden zodoende uitzicht op minuten in de hoofdmacht.

Aan de hand van de gedreven Boussaboun en Pardo maakte Feyenoord er een aantrekkelijke eerste helft van. De Marokkaan toonde zich gretig aan de rechterkant en stond aan de basis van een aantal gevaarlijke momenten. Pardo was regelmatig het eindstation van een aanval. Na veertien minuten had het meteen de openingstreffer tot gevolg. Op aangeven van Boussaboun schoot de Chileen binnen. Drie minuten later leverde samenspel tussen het tweetal een goede kans op, maar dit keer was Pardo minder scherp in de afronding.

Bij de volgende kans die hem geboden werd - dit keer was het Drenthe die het voorbereidende werk op zich nam - schoot Pardo wel raak. Pierre van Hooijdonk bepaalde de ruststand erna op 0-3. Nadat zijn harde schot even daarvoor knap uit het doel werd geranseld door doelman Edwin Vijverberg, was het twee minuten later wel raak. De hoekschop van Pardo werd geplaatst binnengekopt door de lange spits.

‘Pi-air’ was ook de volgende Feyenoorder die doel trof. De spits deed dat op een moment dat het duel aan attractiviteit had ingeboet. Tot de 71ste minuut was er weinig te beleven op het sportpark Verburch. Jeugdinternational Buijs zal er wat dat betreft een ander visie op na hebben gehouden, aangezien de centrale verdediger voor het eerst zijn opwachting mocht maken in het eerste. Met Buijs in het team mocht Van Hooijdonk de strafschop nemen die halverwege de tweede helft werd toegekend en met gevoel benut: 0-4. Verburch, waar oud-Feyenoorder Wim van Zinnen trainer is, kon daarna een feestje vieren toen Walter Sengers de eer redde voor de thuisploeg. In de slotfase mocht de Braziliaan Sammuel voor het eerst invallen, maar gescoord werd er niet meer in Poeldijk.

14’ 0-1 Pardo
26’ 0-2 Pardo
39’ 0-3 Van Hooijdonk
71’ 0-4 van Hooijdonk (strafschop)
75’ 1-4 Sengers

Opstelling Feyenoord: Aerts; Gyan (62’ Buijs), Greene, Bahia (46’ Abubakari), Mtiliga (78’ Sammuel); De Guzman, Paauwe (46’ Bosschaart), Pardo (62’ Biseswar); Boussaboun, Van Hooijdonk en Drenthe.