EK: JONG ORANJE OP TANDVLEES NAAR HALVE FINALE

De uitschakeling hing al dagen in de lucht, maar Jong Oranje heeft zich met een uiterste krachtinspanning toch weten te plaatsen voor de halve finale van het EK. De ploeg van Foppe de Haan kon lang geen vuist maken tijdens het laatste groepsduel met Italië, maar een kwartier voor tijd was het de net ingevallen Daniël de Ridder die voor de verlossing zorgde met een rake kopbal: 1-0. Het spannende duel kwam vanaf dat moment echt los, maar ondanks diverse kansen werd er niet meer gescoord. Ron Vlaar, Nicky Hofs en Romeo Castelen speelden negentig minuten. Hofs, die de gele kaart zag voorgehouden, werd in de blessuretijd nog wel gewisseld. Na een nederlaag tegen Oekraïne en een gelijkspel tegen Denemarken was het de eerste overwinning van Oranje op het eindtoernooi in Portugal.
Aankomende donderdag neemt Oranje het in de halve finale op tegen Frankrijk. Oekraïne, dat Italië eveneens voorbij streefde op de ranglijst, neemt het in de andere halve finale op tegen Servië en Montenegro.