Fanshop
Fanshop

FEYENOORD POPULAIR IN ROTTERDAMSE HAVEN

Onder grote belangstelling heeft Feyenoord donderdagmiddag voor het tweede opeenvolgende jaar een bezoek gebracht aan de Rotterdamse haven. In het kader van het jaarlijkse ‘Feyenoord meets the port’ reisde de selectie per boot naar de bedrijven Seabrex en Vopak, waar nog maar eens werd benadrukt hoezeer Feyenoord leeft in het havengebied. De spelers beleefden een plezierige en leerzame middag. ‘Fantastisch en indrukwekkend om te zien’, reageerde Benjamin De Ceulaer, die onder de indruk was van de aandacht die Feyenoord ten deel viel.

Rond half twee voer de selectie vanaf de Piet Smitkade richting Seabrex. Bij de marktleider in overslag van fruit werd de selectie een klein uur later toegesproken door directeur Herman de Knijf, die een vergelijk maakte tussen presteren op het voetbalveld en bij zijn bedrijf. Daarna volgde een korte rondleiding over het complex, waarna het personeel met de spelers en technische staf op de foto ging.

Na het nuttigen van vele soorten fruit en nadat financieel directeur Onno Jacobs een ingelijst en gesigneerd Feyenoord-shirt aan De Knijf had overhandigd, vertrok de selectie naar de volgende bestemming: het tankopslagbedrijf Vopak.

Bij één van de terminals van het internationale bedrijf werd duidelijk dat er de nodige voorbereiding aan Feyenoords komst vooraf was gegaan. Het terrein was speciaal ingericht met voetbalveldjes, luchtkussens en zelfs een stier die door Ron Vlaar, Pascal Bosschaart en fysiotherapeut Dennis Lion werd getrotseerd. Vlaar durfde het als eerste aan en hield het bijna twee minuten vol. Bosschaart viel na 44 seconden van de stier, terwijl Lion na 16 seconden zijn meerdere moest erkennen. Moet gezegd dat de stier bij Lion net even wat wilder leek dan bij zijn voorgangers. Een veronderstelling die uiteraard na afloop werd benadrukt door de hoofdpersoon. ‘Duidelijk gemanipuleerd’, verwoordde de vrolijke Lion, die de lachers daarmee op zijn hand kreeg.

De meeste voorbereiding van het bezoek bleek niet te zitten in het plaatsen van de attributen, maar vooral met het oog op de veiligheid. ‘We hebben onder andere een ontruimingsplan moeten schrijven. We zitten hier midden in de haven en hebben vandaag veel bezoekers waar we de veiligheid van moeten kunnen garanderen. Dat heeft ongeveer drie weken gekost’, aldus terminal manager Ronald Verboon, die speciaal zijn vakantie onderbrak voor de komst van Feyenoord. Op maandag vertrok Verboon met de auto naar Barcelona om op woensdag samen met zijn kinderen weer terug te vliegen naar Nederland. ‘Morgen vertrekken we weer naar Spanje. We zijn nu vijf jaar seizoenkaarthouder. Dit wilden we echt niet missen. Het was het zeker waard.’

De vele kinderen vermaakten zich met de Feyenoorders. Patrick Lodewijks en Pierre van Hooijdonk namen het op het veld tegen elkaar op, Mohammed Abubakari en Romeo Castelen zetelden zich in een luchtkussen waar ze poseerden met de kinderen en Ali Boussaboun toonde zich net als een jaar eerder zeer geïnteresseerd voor de verhalen van de werknemers. Vele handtekeningen en foto’s werden gemaakt, waarna de selectie even voor zes uur terugkeerde in De Kuip. ‘Dit maak je met de A1 niet mee’, aldus Jeffrey Altheer, die aangaf het prima naar zijn zin te hebben gehad. Dat gold ook voor De Ceulaer. ‘Ik vond het een leuke dag. We hebben een indruk gekregen van het havengebied en veel kinderen blij gemaakt. Vooral dat laatste vind ik leuk, het is mooi om ze te zien genieten.’