Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD OP SCHOT TEGEN FC BOSZOOM: 0-18

Feyenoord heeft zaterdagmiddag het 90-jarige bestaan van het Rotterdamse FC Boszoom opgeluisterd met een doelpuntenfestival: 0-18. Voor de ploeg van Erwin Koeman was het de eerste zege van de voorbereiding. Benjamin De Ceulaer werd topscorer met vijf treffers, op de voet gevolgd door Ali Boussaboun (4x). Tim Vincken maakte na acht maanden blessureleed zijn rentree en bepaalde in de slotfase de eindstand op 0-18. De andere treffers kwamen op naam van Pierre van Hooijdonk (3x), Sebastián Pardo (2x), Diego Biseswar, Pieter Collen en André Bahia. Testspeler Adama Tamboura maakte na rust zijn debuut.

Feyenoord moest dinsdag op pijnlijke wijze zijn meerdere erkennen in de amateurs van Katwijk (1-0). Dat zaterdagvierdeklasser Boszoom gezien de gigantische kwaliteitskloof tot een zelfde stunt in de staat zou zijn leek op voorhand al uitgesloten, een veronderstelling die gezien Feyenoords zucht tot revanche vanaf de aftrap nog maar eens werd versterkt. Toen werd duidelijk dat Feyenoord niet zomaar wilde winnen. De passie waarmee de jubilaris werd aangepakt, getuigde slechts van één missie: de score zo hoog mogelijk opvoeren om iets van de nare smaak weg te spoelen.Theo Lucius illustreerde dat voor rust meermaals. De middenvelder sprintte na Feyenoords treffers regelmatig richting het doel van Boszoom om de bal zo snel mogelijk weer op de middenstip te leggen. De meeste sprints moest hij trekken na doelpuntrijke inzetten van Ali Boussaboun. De gedreven Marokkaan groeide uit tot smaakmaker van de eerste helft, met een fantastische solo als hoogtepunt. De als centrumspits spelende Boussaboun zette vijf man op het verkeerde been, waarna hij ook de doelman nog wist te verschalken. Het was zijn tweede treffer van de middag. De teller stokte uiteindelijk op vier, waarna er in de tweede helft een nieuw elftal ten tonele verscheen. De ruststand bedroeg 7-0, nadat ook Biseswar, Collen en Bahia een treffer voor hun rekening namen.

De Ceulaer nam na rust de rol van Boussaboun over. Na de 8-0 van Van Hooijdonk, die net als Lucius haast maakte om de aftrap na de zoveelste treffer snel te laten verrichten, was de Belg tot twee keer toe succesvol in de afronding. Het waren zijn eerste treffers in het Feyenoord-shirt en er zouden er nog drie volgen. Pardo (2x) en Van Hooijdonk (2x)  voerden de score verder op, waarna het slotwoord was aan Tim Vincken.De rechtsbuiten maakte na lang blessureleed zijn rentree en voorzag dat zelf van glans. Met een geplaatst schot bepaalde hij de eindstand op 0-18, waarmee hij, zijn medespelers en de toeschouwers konden terugkijken op een geslaagde dag.


FC Boszoom – Feyenoord 0-18

Scoreverloop:
10’ 0-1 Boussaboun
30’ 0-2 Biseswar
31’ 0-3 Boussaboun
32’ 0-4 Boussaboun
39’ 0-5 Collen
42’ 0-6 Boussaboun
45’ 0-7 Bahia
50’ 0-8 Van Hooijdonk
51’ 0-9 De Ceulaer
55’ 0-10 De Ceulaer
60’ 0-11 Pardo
68’ 0-12 Van Hooijdonk
78’ 0-13 Pardo
80’ 0-14 De Ceulaer
82’ 0-15 De Ceulaer
84’ 0-16 Van Hooijdonk
86’ 0-17 De Ceulaer
89’ 0-18 Vincken

Opstelling Feyenoord
Eerste helft: Ekramy; Collen, Greene, Bahia, Drenthe; Lucius, Davids, De Guzman; Biseswar, Boussaboun en Kolkka.
Tweede helft: Aerts; Greene (73’ Vincken), Altheer, Tamboura; Abubakari, Sammuel, Mtiliga, Pardo; De Ceulaer, Van Hooijdonk en Huysegems.