NICKY HOFS PRODUCTIEF IN HALSTEREN: 1-8

Feyenoord heeft opnieuw met ruime cijfers een amateurclub opzij gezet. Het Brabantse Halsteren werd met 1-8 verslagen. Nicky Hofs verzorgde voor rust vier van de vijf treffers. Sebastián Pardo, Benjamin De Ceulaer, Ali Boussaboun en Mohammed Abubakari scoorden elk één keer. Pascal Bosschaart maakte als invaller zijn eerste speelminuten van de voorbereiding.

Feyenoord herbergde voor rust met Hofs en Adama Tamboura twee opvallende uitblinkers. De Malinese testspeler debuteerde afgelopen zaterdag verdienstelijk, al kon toen gezien de geringe tegenstand niet al teveel worden geconcludeerd. Drie dagen later was de offensieve kracht van de opponent wederom niet noemenswaardig, maar de spaarzame duels die de Afrikaan uitvocht won hij met groot gemak. Daarnaast was het weer opvallend hoe hij keer op keer met speels gemak de achterlijn haalde en daarbij oog hield voor zijn medespelers. Dat Tamboura geen assist achter zijn naam kreeg, had vooral met pech te maken. Eén van zijn voorzetten werd door Van Hooijdonk prima binnengekopt, maar op miraculeuze wijze van de lijn gered.

Hofs had op dat moment al een treffer op zijn naam staan. Na negen minuten bracht de Arnhemmer na een fout in de verdediging de tussenstand op 0-1. Er volgden in de eerste helft nog drie treffers van zijn voet, waarbij vooral de 0-2 bewondering oogstte. Met een geplaatst schot in de kruising etaleerde Hofs zijn groeiende vorm. Tijdens de laatste vijf minuten van de eerste helft scoorde Hofs er nog twee nadat hij oog in oog met de doelman het hoofd koel hield. De scoringsdrift van Hofs werd slechts onderbroken door Pardo, die de kopbal van Pierre van Hooijdonk simpel binnenwerkte.

Nadat Feyenoord als gevolg van een wel erg enthousiaste zanger met enige vertraging aan de tweede helft startte, werd duidelijk dat Koeman weer een oefenduel gebruikte om twee elftallen aan het werk te laten. Boussaboun keerde daarmee terug in het team, wat tegen de amateurs zo onderhand een garantie voor doelpunten lijkt te zijn. Net als tegen Boszoom drukte hij meteen zijn stempel. Vier minuten na rust bediende hij De Ceulaer (0-6) en één minuut later schoot hij zelf raak: 0-7.

Scheidsrechter Brummer kende vlak erna een omstreden strafschop toe, dit tot genoegen van een groot deel van de duizenden aanwezigen op Sportpark De Beek. Sherif Ekramy dook in de goede hoek, maar de inzet van voormalig RBC’er Jurgen Roeken was te goed geplaatst: 1-7.

Feyenoords productie viel daarna stil, al was er nog even een opleving. Abubakari strafte nonchalance af in de verdediging van de thuisploeg en schoot de achtste Rotterdamse treffer binnen. De Ghanees had vier minuten voor tijd ook de negende voor zijn rekening moeten nemen, maar miste de voorzet van Boussaboun volledig.

Halsteren – Feyenoord 1-8
9’ 0-1 Hofs
25’ 0-2 Hofs
35’ 0-3 Pardo
40’ 0-4 Hofs
45’ 0-5 Hofs
49’ 0-6 De Ceulaer
50’ 0-7 Boussaboun
62’ 1-7 Roeken
73’ 1-8 Abubakari

Opstelling Feyenoord
Eerste helft: Lodewijks; Collen, Vlaar, Bahia, Tamboura; Hofs, De Guzman, Pardo; Vincken, Van Hooijdonk en Huysegems.
Tweede helft: Ekramy; Greene, Altheer, Bosschaart; Sammuel, Abubakari, Lucius, Mtiliga; De Ceulaer, Boussaboun en Kolkka.