Fanshop
Fanshop

FEYENOORDERS LEVEN ZICH UIT OP DE FIETS

Na vier dagen van zware veldtraining vond Erwin Koeman het donderdagmiddag tijd voor een flinke variatie. Op de dag dat Tour de France-winnaar Floyd Landis alsnog de gele trui ontnomen werd, stapte de volledige selectie van Feyenoord op de fiets voor een koers door de omgeving van Winterswijk. Behalve een toeristische route was er ook een mountain bike-wedstrijd in de tocht opgenomen. Theo Lucius bleek daarbij de snelste in de individuele tijdrit, Dirk Kuyt won even later een sprint.
Op een motorcrossparkoers in de bossen rond Winterswijk konden de Feyenoorders zich donderdagmiddag uitleven op de mountainbike. Eerst werkten de spelers een individuele tijdrit af over het hobbelige parkoers. Theo Lucius nam daarbij de meeste risico’s en klokte met 1 minuut 21 seconden ruim de snelste tijd, ruim voor nummer twee Benjamin De Ceulaer. Dirk Kuyt was op zes seconden een goede nummer drie, net voor Stein Huysegems. De meeste andere spelers reden een tijd ergens in de 1 minuut en 30 seconden. Alleen Jonathan de Guzman slaagde er niet in onder de twee minuten te finishen, maar de vaardige middenvelder is dan ook niet echt afkomstig uit een wielernatie.

Vrijdagochtend traint de selectie van Erwin Koeman weer op het veld van de VV Winterswijk, waarna het team in de middag naar Apeldoorn reist voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen AGOVV.