Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

JONG FEYENOORD WINT VAN WESTLANDS ELFTAL: 1-5

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen neemt Jong Feyenoord het deze maand op tegen diverse combinatie-elftallen. Woensdagavond stond het treffen met het Westlands elftal op het programma, wat door de Rotterdamse talenten met een 1-5 overwinning werd afgesloten. Namens Feyenoord 1 waren Lorenzo Davids (foto) en Timothy Derijck van de partij. De doelpunten van Feyenoord werden gemaakt door Davids, Kogeldans (2), Derijck en Magrao. Het duel met de beste spelers uit het Westland werd afgewerkt op het terrein van MVV’27 in Maasland.

 

Arnold Scholten is dit seizoen de nieuwe trainer van de beloften. Hij krijgt daarin assistentie van A1-trainer Henk Fräser. Scholten zag zijn team woensdagavond aanvallend voetbal spelen, met veel variatie voorin. ‘Er werd veelvuldig en met snelle combinaties gespeeld. Voorin werd veel gecreëerd. Achterin speelden we gecontroleerd en gaven we weinig weg.’

De twee spelers uit de A-selectie gaven duidelijk een positieve impuls aan het jonge team van Scholten. Het was dan ook Lorenzo Davids die de openingstreffer op zijn naam schreef. De middenvelder kwam dinsdagavond met Feyenoord 1 nog enkele minuten in actie tegen Chelsea. Voor de pauze wisten ook Kogeldans, Derijck en Magrao het net te vinden, wat een 0-4 ruststand tot gevolg had.

In de tweede helft werden enkele ervaren krachten naar de kant gehaald, wat de trainers de mogelijkheid gaf jonge spelers in actie te zien. Het elftal uit het Westland kwam nog op 1-4 uit een benutte strafschop, waarna Kogeldans met zijn tweede treffer van de avond de eindstand bepaalde op 1-5.

Volgende week woensdag speelt Jong Feyenoord in Hellevoetsluis tegen een combinatie-elftal. Maandag 21 augustus begint het team aan de eerste serieuze test, in de bekerwedstrijd tegen Sparta.

Opstelling Feyenoord: Aerts (46’ Mulder); Ramos (46’ Nieveld), Altheer (60’ Kobussen), Derijck, Hammouti (60’ Ribeiro); Achloui, Davids, Sammuel; Degeling (60’ De Haan), Kogeldans, Magrao (70’ Hagary).