RIBEIRO TOONT ZIJN KLASSE BIJ FEYENOORD A1

De A1 van Feyenoord heeft zaterdagmiddag met 3-0 gewonnen van stadgenoot Excelsior. Smaakmaker bij de oudste Feyenoord-junioren was Jerson Anes Ribeiro (foto), die met twee prachtige goals een groot aandeel had in de zege. Het derde doelpunt kwam van de voeten van Michel Poldervaart. Trainer Henk Fräser was vooral content met de agressieve openingsfase van zijn team: ‘Dat is tegen Excelsior wel eens anders geweest.’

De A-junioren, die de competitie vorige week zijn begonnen met een 1-0 nederlaag bij PSV, hadden de laatste jaren veel moeite met de stadsgenoot uit Kralingen. De spelers van Excelsior komen traditiegetrouw naar Varkenoord om met maximale inzet het de stadionclub zo moeilijk mogelijk te maken.

Feyenoord toonde direct initiatief en nam in de twintigste minuut afstand van Excelsior. Poldervaart rondde een voorzet van Hanne Hagary af in de korte hoek: 1-0. Vijf minuten voor rust mochten de Feyenoorders een vrije trap nemen, net buiten het strafschopgebied van de tegenstander. Ribeiro krulde de bal op fenomenale wijze in de bovenhoek. De middenvelder oefende vorig seizoen op dit onderdeel met toenmalig assistent-trainer Igor Korneev en heeft daarin zichtbaar progressie gemaakt.

Nog voor de rust kreeg Ribeiro de bal aangespeeld van Hagary. Uit de draai schoot de behendige rechtshalf de bal opnieuw in de bovenhoek: 3-0. Na de thee was Excelsior korte tijd de betere partij, maar wist dat overwicht niet om te zetten in een doelpunt. Wel zagen de bezoekers nog een rode kaart, toen een Excelsior-speler vlak voor tijd zijn tweede gele kaart incasseerde en mocht vertrekken.

Ribeiro werd ruim een kwartier voor tijd naar de kant gehaald voor de van FC Utrecht overgekomen Ömer Özcelik. De middenvelder is nog niet geheel wedstrijdfit en maakte zaterdag zijn eerste minuten in het Feyenoord-shirt. De A1 komt dinsdagavond weer in actie, in de uitwedstrijd tegen Ajax.

Opstelling Feyenoord A1: Mulder; Van Stee, Nieveld, Buijs (75’ Barends), Nelom; Ribeiro (72’ Özcelik), Kobussen, Hagary (80’ Watamaleo); Wijnaldum, Bijlow (66’ Wattamaleo), Poldervaart