Fanshop
Fanshop

JONG FEYENOORD VERLIEST ONGELIJKE STRIJD VAN GRONINGEN

Jong Feyenoord heeft maandagavond zijn eerste competitienederlaag geleden. Tegen een met vijf A-selectiespelers versterkt FC Groningen werd op Varkenoord met 1-4 verloren. Seedorf, Holla, Suarez en Krohne doelpuntten namens de Groningers, Frank de Haan redde de Rotterdamse eer. Ali Boussaboun speelde negentig minuten mee tegen zijn oude club.

Het was even schrikken toen Feyenoord en Groningen het veld betraden. De Noorderlingen hadden met spelers als Van Loo, Silva, Svejdik, Levchenko en Seedorf niet alleen een veel meer ervaren selectie, het fysieke overwicht dat de Groningse afvaardiging in de schaal kon leggen, beloofde op voorhand een flinke opgave voor het team van Arnold Scholten. Maar Jong Feyenoord – met alleen Ali Boussaboun als echte senior en drie eerstejaars A-junioren in de ploeg – weigerde bij voorbaat te capituleren en en trok fel van leer.

Daardoor ontstond een aardige wedstrijd op het hoofdveld van Varkenoord, dat er ondanks de vele regen prachtig bijlag. Voor beide doelen waren tal van mogelijkheden, waarbij aan Rotterdamse zijde Ali Boussaboun zich als gebruikelijk onderscheidde door zijn ijver maar helaas niet door raffinement en geluk. De mooiste aanval van de eerste helft kwam jammer genoeg van Groningse kant. De Uruguayaanse aanswinst Luis Suarez speelde zich op de linkerflank vrij en speelde vervolgens Levchenko in. Die liet een prachtige indraaiende voorzet los op Robbin Kieft. De lange, sterke spits klopte zijn directe bewaker en legde de bal panklaar voor de meegelopen Stefano Seedorf: 0-1.

Door de goal was Jong Feyenoord even van zijn stuk gebracht. Vandaar misschien dat er amper zestig tellen verstreken waren voordat de 0-2 ook op het bord stond. De manier waarop die treffer viel was trouwens knullig. Danny Holla schoot een vrije trap van een meter of dertig richting het Rotterdamse strafschopgebied. Kieft namens de Groningers en Nieveld namens Feyenoord sprongen wel naar de bal maar raakten hem niet. En de verder prima keepende Cummins stond aan de grond genageld, terwijl de bal in de verre hoek dwarrelde.   

Jong Feyenoord, met een sterke Altheer in de rammelende defensie, gaf niet op en bleef op zoek naar een doelpunt. Te vaak werd daarbij alleen voor een hoge bal gekozen, wat voor de lange mannen in de Groningse defensie makkelijk verdedigen was. Magrão was wel dichtbij een treffer, maar de Braziliaan zag zijn vrije trap onder de lat weggetikt door Van Loo. Ali Boussaboun probeerde het een aantal keer met individuele acties en Jeffrey Altheer schoot een prachtige volley op de vuisten van Van Loo. Maar het sterke Groningen kreeg ook kansen. Stefano Seedorf leek vlak voor rust op weg naar zijn tweede treffer, toen Mohammed Abubakari hem in extremis nog de voet dwars zette.  Tien minuten na rust gooide Groningen de deur definitief in het slot. Uitblinker Luis Suarez, Groningen verwacht terecht veel van hem, schoot uit de draai hard en strak in de benedenhoek. Amper twee minuten later was de marge echter opnieuw twee, toen doelman Van Loo onvoldoende antwoord had op een schot van Boussaboun en de goed meegelopen Frank de Haan van dichtbij de1-3 binnentikte. 

Twintig minuten voor tijd besloot Arnold Scholten alles of niets te spelen. De trainer ruilde rechtsback Achlioui in voor spits Hagary. Het ‘torinstinkt’ van de jonge spits leverde dit keer in tegenstelling tot afgelopen donderdag echter geen doelpunten op. Een snel uitgevoerde counter van Jong Groningen wel, zodat Feyenoord voor de tweede keer in acht dagen een zware en verdiende nederlaag leed tegen de groen-witten uit het hoge Noorden. 

Jong Feyenoord – Jong Groningen 1-4 (0-2)

Scoreverloop:
0-1  Seedorf (18)
0-2  Holla (20)
0-3  Suarez (57)
1-3  De Haan (59)
1-4  Krohne (87)

Geel: Abubakari, Hammouti (Feyenoord), Suarez (FC Groningen) 

OPSTELLINGEN
JONG  FEYENOORD
Cummins; Achlioui (Hagary, 70), Altheer, Nieveld (Buijs, 46), Hammouti; Sammuel, Abubakari, De Haan (Wattamaleo, 61), Davids; Boussaboun en Magrão

JONG GRONINGEN
Van Loo; Silva, Svejdik, Thalen, Van der Laan; Holla, Levchenko, Seedorf; Rozema (Velten, 82), Kieft en Suarez (Krohne, 67)