FEYENOORDERS SUCCESVOL MET NATIONALE TEAMS

Feyenoord-aanvallers Joonas Kolkka en Angelos Charisteas hebben zaterdagavond de volle winst behaald met hun land in de eerste kwalificatiewedstrijden voor het EK 2008. Charisteas startte namens Griekenland in de basis in het duel met Moldavië. Na rust verving Liberopoulos de nieuwe Feyenoord-spits. De invaller maakte de enige treffer van het duel. Kolkka speelde bijna tachtig minuten mee met de Finnen en won in en van Polen met 1-3. Oranje’s reserve-keeper Henk Timmer won eveneens, met Oranje in Luxemburg: 0-1.

Timmer moest vanaf de bank toezien hoe het Nederlands elftal grote moeite had het spel te maken tegen voetbaldreumes Luxemburg. Met oud-Feyenoorders Dirk Kuyt en Robin van Persie op de flanken worstelde Oranje met het kleine voetballand, waar veelal semi-profs in meespeelden. Kuyt en van Persie zorgden alleen het eerste kwartier voor veel gevaar.

De flankspeler van Arsenal was in de eerste fase niet af te stoppen op de reglementaire manier, wat de Luxemburgse defensie als snel op twee gele kaarten kwam te staan. Kuyt zag zijn eerste inzet na een kwartier gekeerd. Uit de corner die volgde scoorde Mathijsen het enige doelpunt. Oranje zag de voetbaldreumes voor rust enkele malen gevaarlijk worden. Na de pauze schoot Kuyt op de paal, maar meer lieten de Nederlanders niet zien.