A1 VERLIEST VAN ADO, C-JUNIOREN TE STERK VOOR PSV

Feyenoord A1 heeft zaterdag op eigen veld verloren van ADO Den Haag. De ploeg van trainer Henk Fräser kwam met 0-2 achter en had na de 1-2 van Bijlow te weinig tijd meer om de gelijkmaker te forceren. De C1 versloeg PSV met 5-3. Voor rust werden aan beide kanten veel fouten gemaakt, na rust lieten de Feyenoord-junioren zien meer kwaliteit in huis te hebben dan hun Eindhovense tegenstander.

A-JUNIOREN STELLEN TELEUR

Ondanks een groot veldoverwicht bleven de A-junioren van Feyenoord zaterdagmiddag met lege handen achter. Het bezoekende ADO Den Haag kreeg vier kansen, benutte daarvan de helft en keerden met een verdiende overwinning huiswaarts. Henk Fräser: ‘Het was vandaag teleurstellend. Ik miste de passie bij veel spelers om alles te geven voor de overwinning. Qua veldspel loopt het allemaal wel aardig maar we missen een speler die het verschil kan maken.’

Na tien minuten speelde Clint van Stee te zacht terug op keeper Erwin Mulder. De Feyenoord-keeper stopte de eerste doelpoging van de doorgelopen Haagse spits, in de rebound was hij kansloos: 0-1. Glenn Kobussen had kort na de openingstreffer de gelijkmaker op zijn schoen, maar mikte voorlangs. ADO liet Feyenoord het spel maken, maar tot grote kansen kwamen de Rotterdammers niet meer. Na zeventig minuten reageerde Jordy Buijs te traag op een Haagse aanval. Nadat Norichio Nieveld het duel met zijn directe tegenstander verloor kon keeper Mulder niet veel meer doen aan het geplaatste schot in de hoek: 0-2.

De ingevallen Bijlow maakte er in de laatste minuut nog 1-2 van, maar de tijd ontbrak om nog op gelijke hoogte te komen. FC Volendam is volgende week zaterdag de volgende tegenstander voor de A1.

Opstelling Feyenoord A1: Mulder; Van Stee (73’ Bijlow), Nieveld, Buijs, Nelom; Kobussen (73’ Özcelik), Anes Ribeiro, Wattamaleo; Wijnaldum, Hagary, Poldervaart (75’ Watamaleo)

VEEL DOELPUNTEN BIJ FOUTENFESTIVAL C1

Trainer Jean-Paul van Gastel zag zaterdag de C1 een slordige eerste helft afwerken tegen PSV. ‘Er was veel beleving, veel strijd, maar er werden ook veel fouten gemaakt.’ Het leidde tot een 3-3 ruststand. Beide keepers kwamen niet altijd even zeker over. De Rotterdamse doelpunten voor rust werden gemaakt gebroeders Velder. Nygel scoorde uit een vrije trap en zijn tweelingbroer Anthony Velder zorgde voor Feyenoord’s tweede. Nog voor de pauze zorgden de broers ook voor de derde treffer. Anthony rondde een voorzet van Nygel Velder af.

Na rust ging het de C’tjes beter af. Ariel da Silva Cruz joeg de Eindhovense keeper in een vroeg stadium op, ontfutselde hem de bal en zorgde voor de 4-3 voorsprong. Diezelfde Da Silva Cruz was daarna het eindstation van de mooiste aanval van de middag. Anthony Velder passeerde op rechts twee tegenstanders en zette strak voor op spits Da Silva Cruz, die zijn tweede van de middag aantekende.

Zaterdag 16 september spelen de C-junioren tegen NEC.

Opstelling Feyenoord C1: Konijnenburg (’36 Kortsmit); Dijkhuizen, Wijmer, Kruithof, Latuheru (’69 De Rooij); De Vrij, Rashid, Jansen (’65 Dos Santos Lopes); Da Silva Cruz, Velder (N), Velder (A)