B-JUNIOREN LIJDEN ONNODIGE NEDERLAAG

Op bezoek bij Vitesse/AGOVV heeft de B1 van Feyenoord zondag een onnodige nederlaag geleden: 1-0. De landskampioen kwam diverse malen alleen voor de Arnhemse keeper te staan, maar de spitsen waren niet bij machte een doelpunt te maken. Vitesse/AGOVV kreeg één kans en benutte die wel. Trainer Cor Adriaanse was na afloop mild voor zijn spelers: ‘Ze hebben er alles aan gedaan, maar hij wilde er vandaag niet in. We hebben drie punten weggegeven, woensdag hebben we tegen AZ een herkansing.’

De Rotterdammers trokken al snel het duel naar zich toe en kregen enkele dotten van kansen. Die waren aan de Feyenoord-spelers niet besteed. Vitesse/AGOVV bracht in de 22ste minuut een bal hoog voor het doel.Via een kopbal kwam de bal op de lat boven doelman Kostas Lamprou. De Feyenoord-verdediging anticipeerde te laat op de teruggekomen bal zodat het voor de gastheren een koud kunstje was de 1-0 binnen te werken.

Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het Arnhemse doel. Vanwege een gebrek aan doeltreffendheid bleef het 1-0 en incasseerde de B1 zijn eerste nederlaag van het seizoen. Woensdag komt AZ naar Rotterdam. Op Varkenoord wordt om 18.15 uur afgetrapt.

Opstelling Feyenoord B1: Lamprou; Schenkeveld, Ramsteijn, Bos (60’ Van Haaren), Eekman; Bruma, Fer, Leerdam; Lagouireh, Isoufi, Van la Parra (55’ Cabral)