Fanshop
Fanshop

DE CEULAER SCHIET JONG FEYENOORD LANGS JONG PSV

Jong Feyenoord heeft maandagavond in Eindhoven een prima overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van PSV. Op de Herdgang werd het 1-2 voor de Rotterdammers, dankzij doelpunten van Jeffrey Altheer en Benjamin De Ceulaer. Rob van Boekel had de Eindhovenaren eerder op voorsprong gezet. Mohammed Abubakari viel geblesseerd uit.

Het duel dat Jong PSV en Jong Feyenoord maandagavond op het fraaie complex van de Herdgang afwerkten, was geen grootse prelude op de competitiekraker van aanstaand weekeinde. In verband met de Europese verplichtingen van de A-selecties wisten Ernest Faber namens PSV en Arnold Scholten namens Feyenoord dat zij het vooral met jeugdige spelers moesten doen. Dat kwam de kwaliteit van de wedstrijd uiteindelijk niet ten goede.

foto: www.psvjeugd.nl

Jong PSV leek na een uur voetbal de meest gelukkige ploeg te worden. Een diepe bal belandde tussen de Feyenoordverdediging en keeper Ekramy in. De goed anticiperende Rob van Boekel profiteerde van het Rotterdamse slordigheidje en bracht de 1-0 op het scorebord. Jong Feyenoord deed wat het kon om een gelijkmaker te bewerkstelligen, maar had weinig succes. Bovendien viel tot overmaat van ramp middenvelder Mo Abubakari geblesseerd uit. Arnold Scholten verving hem door Jerson Anes Ribeiro en dat bleek achteraf een gouden greep. Want de jonge Rotterdammer stond even later aan de basis van de gelijkmaker. De specialist schoot een vrije trap gevaarlijk richting het Eindhovense doel en Jeffrey Altheer profiteerde. De verdediger kopte de bal achterwaarts langs de keeper.


foto: www.psvjeugd.nl

Met amper nog tien minuten op de klok koersten beide teams op een gelijkspel af. Benjamin De Ceulaer besliste echter anders. Vlak voor tijd pikte de Belg een terugspeelbal van Pepe Pla op. Eenmaal in kansrijke positie aarzelde de geprikkelde De Ceulaer geen moment. Koel speelde hij de Eindhovense doelman uit en tikte hij de winnende treffer binnen: 1-2.

JONG PSV – JONG FEYENOORD 1-2  (0-0)
Scoreverloop:
1-0 Van Boekel (60)
1-1 Altheer (80)
1-2 De Ceulaer (87)


OPSTELLINGEN

JONG PSV
Coe; Van Berlo (Caratta, 23), Marcellis, Van Eijden (Van Boekel, 41), Ball; Boverhof (Carrizo,68) El Yacoubi, Pla; Nguyen, Gorter en Beerens

JONG  FEYENOORD
Ekramy; Achlioui, Altheer, Derijck, Hammouti; Abubakari (Anes Ribeiro, 78), Davids, Sammuel; De Ceulaer, Kogeldans (De Haan, 46) en Magrão