FEYENOORD-JEUGD OP SCHOT

De jeugdafdeling van Feyenoord heeft een succesvolle zaterdag beleefd. De A-junioren wonnen uit bij Volendam met 1-5. Jordy Buijs (foto) was goed voor twee treffers. De andere doelpunten kwamen van Georginio Wijnaldum, Ömer Özcelik en Kevin Wattamaleo. Ook de C’tjes behaalden een overwinning. In Rotterdam waren de jongens van trainer Jean-Paul van Gastel met 3-0 te sterk voor NEC. De B1 komt zondag in actie.

A1 RECHT DE RUG

Na de vervelende nederlaag tegen ADO Den Haag was een overwinning van harte welkom voor Feyenoord A1. Trainer Henk Fräser had na vier maanden weer de beschikking over Mitchell Schet. De getalenteerde rechtsbuiten stond enkele maanden buitenspel vanwege een buikblessure. In de wetenschap dat Ajax een week eerder onderuit was gegaan in het vissersdorp, begonnen de Rotterdammers fel aan de wedstrijd. Volendam liet zich ver terugzakken, maar de gastheren wisten een snel Feyenoord-doelpunt te voorkomen.

Na tien minuten ging het mis in de Rotterdamse defensie. De Volendamse spits werd geen strobreed in de weg gelegd en gaf keeper Erik Cummins met een geplaatst schot het nakijken: 1-0. Zeven minuten later trok Feyenoord de stand gelijk. Spits Joël Bijlow controleerde de bal op zijn borst en speelde Wijnaldum in de diepte aan. De middenvelder rondde bekwaam af: 1-1. Niet veel later mocht Jerson Anes Ribeiro aanleggen voor een vrije trap. De keeper beoordeelde zijn schot verkeerd en zag de bal via Buijs binnen rollen: 1-2. Ribeiro stond ook aan de basis van de volgende treffer. Ditmaal was het Özcelik die zijn vrije trap tot doelpunt promoveerde.

Tien minuten na rust was het verzet van Volendam definitief gebroken. Een afgeketst schot van Ribeiro kwam voor de voeten van Buijs, die wel raad wist met het buitenkansje: 1-4. De laatste treffer van de middag kwam op naam van Wattamaleo. Hij schatte een voorzet van Michel Poldervaart op waarde in, wat de 1-5 betekende. Met nog een half uur op de klok kwamen de Volendammers met tien man te staan en leek een monsterscore in de maak. De jonge Feyenoorders gingen echter steeds slordiger spelen en voetbalden voor eigen succes. ‘Dat was het enige smetje op de middag’ zei een blije trainer Henk Fräser. ‘In goede doen wordt het hier 1-8. Maar ik ben erg tevreden over het getoonde spel in het eerste uur. Deze jongens hadden een overwinning hard nodig.’

Willem II A1 is zaterdag 23 september de volgende tegenstander.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Van Stee (65’ Barends), Özcelik, Buijs, Nelom; Anes Ribeiro, Kobussen, Wijnaldum; Wattamaleo (70’ Schet), Bijlow, Poldervaart (65’ Watamaleo)

C1 DOELTREFFEND UIT STANDAARDSITUATIES

De C-junioren hadden zaterdag aan een helft genoeg om NEC op een nederlaag te trakteren. Nygel Velder opende de score al snel uit een vrije trap. De 2-0 kwam van de voet van Kevin Wijmer. De verdediger zag Ariel de Cruz Silva uit een corner op de lat koppen en was het meest attent voor de rebound. Wijmer zorgde nog voor rust ook voor Feyenoord’s derde en laatste treffer.

‘We speelden de eerste helft heel behoorlijk’ zei jeugdtrainer Van Gastel na afloop. ‘Vooral het vooruitverdedigen ging uitermate goed. We moeten in balbezit nog wat meer rust krijgen. Onze speelstijl kost veel kracht, ik kan het de jongens dus ook niet kwalijk nemen dat het de tweede helft wat minder was.’

Volgende week zaterdag werkt Feyenoord C1 een uitwedstrijd af bij ADO Den Haag.

Opstelling Feyenoord C1: Konijnenburg; Dijkhuizen, Wijmer, Kruithof, de Rooij (’57 Martins Indi); De Vrij (62’ Latuheru), A. Velder, Rashid (36’ dos Santos Lopes); Schoonheijm, N. Velder (62’ Jansen), Da Silva Cruz (36’ Ntambue)