Fanshop
Fanshop

A1 BREEKT VERZET HEERENVEEN IN SLOTFASE: 2-0

Feyenoord A1 is er woensdagavond met een gedevalueerd team in geslaagd sc Heerenveen te verslaan. In eigen huis werd het 2-0 door doelpunten van Hanne Hagary (foto) en Siegerd Degeling. De winst kwam pas in de slotfase tot stand. ‘Een heel stugge pot’ zei Henk Fräser over de wedstrijd. ‘Dit team heeft vanavond laten zien over een goede mentaliteit te beschikken’.


De Friezen waren naar Rotterdam afgereisd met een punt meer op de ranglijst maar een minder doelsaldo dan de Rotterdammers. Heerenveen, dat vorig jaar in het Abe Lenstra stadion van Feyenoord A1 verloor in de bekerfinale (1-4), bleek al snel over veel voetbalvernuft te beschikken. ‘Ze waren voetballend zelfs iets verder dan wij op dit moment zijn’ gaf Feyenoord’s oefenmeester na afloop toe. ‘Mijn spelers compenseerden dat vanavond met een grote portie strijd en werklust.’

Met de jeugdinterlands, de duels met Jong Feyenoord en de competitiewedstrijden van hun eigen team komen de A-junioren de laatste weken vaak in actie. Henk Fräser waakt daarom voor overbelasting en liet tegen Heerenveen diverse spelers aan de kant. Voor een aantal wisselspelers betekende dat dé kans hun trainer te overtuigen van hun kwaliteiten. Ook Kaj Ramsteijn, doorgaans centrale verdediger bij de B’tjes, maakte woensdag 90 minuten bij Feyenoord’s oudste jeugdteam. Hij voerde zijn taken uit alsof hij wekelijks op dit niveau meedraait.

Het gelijkopgaande duel kantelde pas een kwartier voor tijd. Raymond Watamaleo legde al zijn kracht in een schot van grote afstand. De doelman van Heerenveen kon de bal niet klemmen. Targetman Hagary was er als de kippen bij om de bevrijdende 1-0 binnen te schieten. De bezoekers wijzigden hun tactiek en speelden met alle risico’s om met een punt naar huis te kunnen. Bij een van de Friesche aanvalspogingen onderschepte Hagary de bal en stuurde rechtsbuiten Degeling richting vijandelijk strafschopgebied. De blonde aanvaller gooide het duel negen minuten voor tijd op slot: 2-0.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Barends (75’ Buijs), Özcelik, Ramsteijn, Anes Ribeiro; Poldervaart, Kobussen, Wattamaleo (75’ Wijnaldum); Degeling (85’ Leerdam), Hagary, Watamaleo