FEYENOORD-JUNIOREN BEHALEN MAXIMAAL RESULTAAT

Met overwinningen van de oudste drie jeugdteams is de zaterdag uitermate succesvol geweest voor de jeugdafdeling van Feyenoord. De A1 won de lastige uitwedstrijd bij RKC Waalwijk: 0-1. Hanne Hagary tekende voor de enige treffer. De B’tjes wonnen bij FC Utrecht: 1-4. De van een blessure herstelde Louis Pedro (foto) was met een doelpunt en een assist belangrijk. Ook de C1 won, met doelpunten van Jansen en Anthony Velder.

A-JUNIOREN BESLISSEN WEER DUEL OP MENTALITEIT

RKC Waalwijk probeerde Feyenoord zaterdag te verslaan met fysieke middelen. ‘Conditioneel zijn die spelers erg ver’ wist trainer Henk Fräser, die Nieveld en Schet na blessureleed weer op kon stellen in zijn elftal. De Waalwijkers speelden gegroepeerd tegen de bezoekende Rotterdammers. Voor rust kwam het duel nog niet echt van de grond. Met twee ploegen die defensief de zaakjes op orde hadden werden er weinig kansen gecreëerd. Feyenoord’s middenlinie was niet bij machte de spitsen te voeden met gevaarlijke steekpasses.

Na 68 minuten zorgde Hagary voor de verlossende treffer. ‘Hanne speelde geen gelukkige wedstrijd. Hij had veel moeite met de verdedigers van RKC. Dan is het goed om te zien dat hij er staat wanneer het nodig is. Een echte spitsengoal’ zei de oefenmeester na afloop. De voorzet waaruit de lange spits scoorde kwam van Schet, die op rechts zijn tegenstander het nakijken gaf.

De A1 komt volgende week niet in actie. Een aantal spelers komt dan uit voor Oranje onder 19.

Opstelling Feyenoord A1: Mulder; Buijs, Özcelik, Nieveld (65’ Barends), Anes Ribeiro; Wijnaldum, Kobussen, Wattamaleo; Schet, Hagary, Poldervaart

FEYENOORD B1 IN VORM, PEDRO VALT GOED IN

De aanvalsmachine van de B1 draait weer op volle toeren. Zaterdag werd tegen FC Utrecht met grote cijfers gewonnen: 1-4. Utrecht kreeg te maken met een goed georganiseerd Feyenoord, dat al na twee minuten de leiding nam. Shabir Isoufi was de aangever, Fer maakte het af. De euforie was van korte duur, want in dezelfde minuut maakte Utrecht gelijk. Voor de derde keer dit seizoen bleek een standaardsituatie funest voor de Feyenoorders. Na diverse aanvalspogingen leek Feyenoord genoegen te moeten nemen met een ruststand van 1-1. Vlak voor het rustsignaal scoorde Bruma echter. Isoufi deed opnieuw het voorbereidende werk.

Na de pauze was het genieten voor trainer Cor Adriaanse. ‘Zo goed heb ik de jongens dit seizoen nog niet zien voetballen. Toen hebben ze Utrecht echt murw gespeeld.’ De ingevallen Louis Pedro was ongenaakbaar. Al snel na zijn entree werd hij in het strafschopgebied gevloerd. Kaj Ramsteijn wist de toegekende strafschop echter niet te verzilveren. Drie minuten later stoomde Pedro opnieuw op. Uit een combinatie met Leerdam maakte hij de 1-3. Na ruim een uur spelen stelde Pedro de zojuist ingebrachte Rajiv van la Parra in staat zijn eerste balcontact te promoveren tot doelpunt: 1-4.

Opstelling Feyenoord B1: Van der Post (32’ Lamprou); Schenkeveld (71’Erkelens), Ramsteijn, Bos, Eekman (41’ Pedro); Bruma, Van Haaren, Fer; Leerdam, Isoufi (71’ Clasie), Cabral (61’ Van la Parra)

C1 BOEKT MINIMALE ZEGE OP RKC WAALWIJK

Tegen RKC mistte de C1 veel kansen. De spelers van trainer Jean-Paul van Gastel wisten er toch twee in te prikken, wat de overwinning betekende tegen de concurrent uit Waalwijk. RKC had enkele moeilijk bespeelbare spitsen in de gelederen. De verdediging van Feyenoord had de handen vol om de bewegelijke spelers van het doel af te houden. Vlak voor rust wisten de bezoekers door de Rotterdamse defensie te dringen. Keeper Niels Konijnenburg kon de openingstreffer niet voorkomen: 0-1.

Feyenoord C1 begon een stuk beter aan het tweede bedrijf. Ariel da Silva Cruz snelde over de rechterkant met de bal aan de voet en bereikte de instormende Kevin Jansen. De nummer 10 zette zijn voet succesvol tegen de bal, wat de gelijkmaker betekende. Feyenoord bleef de bovenliggende partij en drukte dat halverwege de tweede helft uit in een tweede treffer. Dat doelpunt werd echter om onduidelijke redenen afgekeurd. Stefan de Vrij ging na zeventig minuten het avontuur aan in het vijandelijke strafschopgebied. Na een prima individuele actie had de middenvelder oog voor de vrijstaande Anthony Velder, die zijn team naar de verdiende overwinning schoot: 2-1.

Omdat de scheidsrechter in de veronderstelling was dat ook de C’tjes 45 minuten per helft spelen moesten de moegestreden voetballers het wat langer volhouden. De winst kwam niet meer in gevaar. Lijstaanvoerder FC Utrecht ontvangt de C-junioren van Feyenoord volgende week zaterdag.

Opstelling Feyenoord C1: Konijnenburg; Dijkhuizen, Wijmer, Kruithof, Martins Indi; De Vrij, Jansen (60’ Ntambue), Dos Santos Lopes (36’ Rashid); A. Velder; Da Silva Cruz (71’ Schoonheijm), N. Velder