JONG FEYENOORD ONDERUIT IN ENSCHEDE

Jong Feyenoord heeft maandagavond in Enschede zijn tweede competitienederlaag van het nog prille seizoen geleden. De Rotterdammers namen via De Ceulaer en Magrão tot twee keer toe een voorsprong, maar uiteindelijk trokken de Tukkers aan het langste eind: 3-2. Timothy Derijck kreeg nog een uitgelezen kans om de ploegen op gelijke hoogte te brengen, maar de Belg schoot een penalty veel te slap in.

In een door regen geteisterd Enschede begon Jong Feyenoord maandagavond uitstekend aan het duel met de leeftijdsgenoten van FC Twente. De Rotterdammers namen al binnen een minuut na de aftrap een voorsprong en zoals wel vaker was het Magrão die aan de basis van het doelpunt stond. De Braziliaan leverde na een fantastische passeeractie op de linkerflank een prima voorzet af, die door Benjamin De Ceulaer al even fraai tegen de touwen werd geranseld.

Jong Twente leek even uit het veld geslagen, maar herpakte zich al snel. En na een dik kwartier maakten de Tukkers zelfs gelijk via de van PSV overgekomen spits Otman Bakkal. Erg lang kon Twente niet van de gelijke stand genieten, want amper zes minuten later was het opnieuw Magrão die zich een weg door de vijandelijke defensie baande. Dit keer had de getructe aanvaller geen medespelers nodig, maar verschalkte hij de Twentse doelman met een prachtige stiftbal: 1-2.

Kort na de 1-2 moest trainer Arnold Scholten een forse tegenvaller incasseren toen Mohammed Abubakari een flinke overtreding van achter kreeg te verwerken. De Ghanees had dusdanig veel last dat hij de strijd direct moest staken. Linkspoot Jerson Anes Ribeiro kwam hem vervangen en met hem in de ploeg haalde Jong Feyenoord de rust met een gunstige score op het bord.

Waar Jong Feyenoord hoopte in de tweede helft de voorsprong te kunnen consolideren -  Scholten bracht in de rust nog Blonk voor Davids – was het amper vijf minuten na de thee alweer gelijk. Ditmaal was het de Angolese aanvaller Guilherme Afonso die Maikel Aerts wist te passeren. Zo ontstond een levendige en sportieve wedstrijd, die alleen werd ontsierd door de liefst zeven gele kaarten die de scheidsrechter van dienst nodig dacht te hebben.

Na 65 minuten voetbal kwam FC Twente voor het eerst op voorsprong en opnieuw was Otman Bakkal degene die de trekker overhaalde. De Eindhovenaar deed dat helaas wel in een overduidelijke buitenspelpositie, die door iedereen behalve de assistent-scheidsrechter werd geconstateerd zodat de scheidsrechter niets anders restte dan de treffer goed te keuren. Een getergd Jong Feyenoord ging daarna met man en macht op zoek naar een gelijkmaker en leek na tien minuten in die missie te slagen. Toen kregen de Rotterdammers na een Twentse overtreding op Kogeldans een penalty. Timothy Derijck nam zijn verantwoordelijkheid en eiste de bal op. Helaas schoot de Belg het buitenkansje vervolgens veel te slap in. Omdat Jong Feyenoord in het restant van het duel geen betere kans meer kreeg, was de strijd daarmee gestreden.

JONG TWENTE-JONG FEYENOORD 3-2 (1-2)
Scoreverloop: 0-1 De Ceulaer (1), 1-1 Bakkal (18), 1-2 Magrao (24), 2-2 Afonso (50), 3-2 Bakkal( 65)

Geel: Achlioui, Altheer, Kogeldans