LÉONARD IN ACTIE VOOR BELGIË, CHARISTEAS SCOORT VOOR GRIEKEN

Philippe Léonard heeft woensdagavond een volledige wedstrijd gespeeld met het nationale team van België. Met zijn land behaalde de nieuwe Feyenoord-verdediger de volle winst tegen Azerbeidjan: 3-0. Angelos Charisteas opende namens Griekenland de score tegen Bosnië. Het duel eindigde in 0-4 voor de regerend Europees kampioen. Ook Kolkka wist te winnen. De flankspeler was met een assist belangrijk bij Kazachstan – Finland: 0-2.

Philippe Léonard kwam met België in actie tegen Azerbeidjan. De linksback, die nog niet in actie kwam voor het eerste team van Feyenoord, maakte de wedstrijd vol als centrale verdediger. Stein Huysegems bleef aan de kant bij de Rode Duivels. De zege was broodnodig voor de Belgen. Ze hadden uit de eerste drie wedstrijden in de kwalificatiecampagne maar vier punten behaald.

Angelos Charisteas heeft woensdagavond tegen Bosnië zijn vijftiende interlandgoal gemaakt. De Feyenoord-spits benutte al na acht minuten een penalty, die was toegekend nadat Šilic  hands had gemaakt. De Grieken maakten er uiteindelijk vier, tegenover een doelpuntloos optreden van de Bosniërs. De ploeg van Charisteas liet deze kwalificatiereeks nog geen punt liggen.

Joonas Kolkka blijft met Finland ongeslagen in de EK-kwalificatiereeks. Litmanen opende de score voor de Finnen in het duel met Kazachstan. Hyypiä zorgde voor de 0-2 eindstand, op aangeven van Kolkka, die negentig minuten speelde. Door de zege houden de Finnen België achter zich.

Voormalig Feyenoorder Robin van Persie beleeft de beste momenten uit zijn carrière tot nu toe. Bij Arsenal laat de linkspoot wekelijks zien in de basis thuis te horen en bij Oranje is Van Persie al enige interlands de absolute smaakmaker. Tegen Albanië opende hij na een kwartier de score, op aangeven van Mathijsen. Voor rust bracht Beqaj via een eigen doelpunt de ploeg van Van Basten op 2-0, waarna de Curri in de tweede helft de eindstand bepaalde: 2-1. Henk Timmer bleef als reserve-doelman aan de kant.