Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

SLECHTE BEURT ORANJE ONDER 19

Oranje onder 19 heeft woensdag het laatste duel in de eerste EK-kwalificatieronde verloren van de leeftijdsgenoten van Ierland: 0-2. Namens Feyenoord kwamen Erwin Mulder (foto), Jordy Buijs en Diego Biseswar -dit seizoen uitgeleend aan Heracles- in actie. Verdediger Buijs werd in de tweede helft gewisseld voor Vormer, de andere Feyenoorders maakten de wedstrijd vol. Ierland tekende voor rust al voor de treffers.

KNVB-coach Wim van Zwam was niet te spreken over het optreden van de talentvolle ploeg. ‘In de beginfase geven we het duel weg. Er was te weinig agressiviteit en duelkracht. En ook de goals kregen we te makkelijk tegen’, aldus de trainer op de website van de KNVB.

Op 5 december vindt de loting voor de tweede kwalificatieronde plaats. Twee maanden later komt Onder 19 bij elkaar voor een trainingsstage. 28 maart oefenen ze in en tegen Turkije, daarna volgen de kwalificatieduels voor het EK in Oostenrijk.

Opstelling Oranje onder 19: Mulder; Marcellis, Huisman, De Jong, Buijs (69’ Vormer), Van Eijden (46’ Pieters); Anita, Sarpong, Scholten (57’ Roorda); Zaalman, Biseswar, Goossens.