JONG FEYENOORD DOET SLECHTE ZAKEN IN FRIESLAND: 2-0

Jong Feyenoord heeft verzuimd in te lopen op koploper Jong Heerenveen. In Friesland werd maandagavond met 2-0 verloren. Door die uitslag kijkt de ploeg van Arnold Scholten na zeven competitiewedstrijden tegen een achterstand van acht punten aan. De Friese ploeg maakte beide treffers nog voor rust. Namens het eerste elftal maakten Timothy Derijck en Tim Vincken hun opwachting.

Feyenoord werd afgetroefd in de eerste helft. De Rotterdammers konden het Friese tempo niet bijbenen, wat een aantal goede mogelijkheden voor Heerenveen tot gevolg had. Het was aan de attent keepende Maikel Aerts te danken dat de schade beperkt bleef. Maar ook de doelman kon niet voorkomen dat de lijstaanvoerder de voorsprong nam. Dat gebeurde al na zeven minuten toen Robbert Maruanaya een Friese aanval tot doelpunt promoveerde.

De Rotterdammers herstelden zich na rust en waren opeens wel in staat het Friese tempo te volgen. Dat gegeven zorgde voor verbazing bij trainer Scholten, die terecht constateerde dat er in de eerste helft dus geen sprake was geweest van niveauverschil. ‘Want waarom kunnen we het in de tweede helft dan opeens wel? Nee, het mag duidelijk zijn dat ik daar niet tevreden over ben', zei de coach.

Feyenoord slaagde er zelfs in een licht overwicht te creëren, al leidde het niet tot echte uitgespeelde kansen. Rico Kogeldans was een keer dichtbij, maar hij slaagde er niet in de gelijkmaker te verzorgen. En zo waren er nog wat momenten die eigenlijk het predikaat kans niet verdienden. De gelijkmaker hing desondanks in de lucht, maar na 87 minuten werd duidelijk dat Feyenoord met nul punten huiswaarts zou keren toen het doek definitief viel en Heerenveen op 2-0 kwam.

‘Op basis van de tweede helft had er meer ingezeten’, zegt Scholten. ‘Maar als ik kijk naar de eerste helft, waarin we er niet aan te pas kwamen, heeft Heerenveen terecht gewonnen. Zij hebben het vandaag gewoon beter gedaan.’

Opstelling Jong Feyenoord: Aerts; Altheer, Buijs, Derijck (46’), Hammouti; Abubakari, Davids, De Haan; Vincken (46’  Kogeldans), Sammuel en Magrão.