KOEMAN: ‘WE KUNNEN BETER DAN WE TOT NU TOE HEBBEN LATEN ZIEN’

Erwin Koeman was zondagmiddag trots op zijn elftal. ‘Ik heb de jongens een groot compliment gemaakt. We zijn weer terug gekomen van een achterstand en er zit heel veel veerkracht in dit elftal. Tegelijk zijn er nog genoeg verbeterpunten. We kunnen dus veel beter dan we tot nu toe hebben laten zien.’
Dat de 1-0 achterstand uitgerekend voortkwam uit een fout van het donderdagavond nbog zo bewierookte talent Jonathan de Guzman, verontrustte Koeman niet. ‘Men moet beseffen dat het nog een jonge speler is. Natuurlijk was het wel jammer, omdat wij tot dat moment goed in de wedstrijd zaten. We hadden vlak na de start zelfs al de score kunnen openen. Maar dat gebeurde niet en dan is het extra zuur dat je toch weer een goal tegen krijgt. We hadden daarna en ook na de 1-1 nog een moeilijke fase, maar gelukkig voorkwam Henk Timmer op slag van rust de gelijkmaker met een geweldige redding.’ ‘In de tweede helft had het twee kanten op kunnen gaan’, vervolgde Koeman. ‘Gelukkig viel het kwartje nu een keer onze kant op. Roda speelde heel fysiek, maar echt heel veel kansen hebben ze ook niet meer gehad.’ Dat uitgerekend Stein Huysegems Feyenoord de zege bezorgde, geeft de burger moed, aldus Koeman. ‘Stein speelt weer met flair. Hij moet de lopende man zijn en durft acties te maken. Dat zijn beslissende momenten.’