FEYENOORD WINT WEER OP KARAKTER: 2-1

Feyenoord heeft tegen Vitesse de derde zege op rij geboekt. Net als de laatste twee wedstrijden werd er ook dit keer met 2-1 gewonnen. André Bahia opende na 23 minuten de score. Oud-Feyenoorder Danko Lazovic zorgde voor 1-1 op het moment dat Vitesse de bal weigerde buiten te spelen voor een blessurebehandeling van Serginho Greene. Theo Lucius maakte na 70 minuten de winnende treffer.

De technische staf zei voorafgaand aan het duel met Vitesse dat het vertrouwen groeiende was binnen de selectie. Het gevoel dat Koeman en zijn assistenten hadden, bleek hen niet bedrogen te hebben. Feyenoord was in de eerste helft geen schim van de ploeg die zich de voorbije periode door de competitie voortsleepte. Symbool daarvoor stond Dwight Tiendalli, die na een vormcrisis zo maar ineens veel indruk maakte op de rechtsbackpositie.

Feyenoord werkte zo een sterke eerste helft af waarin het zich een aantal goede mogelijkheden schepte. De eerste was na drie minuten te noteren, toen Joonas Kolkka naar binnen trok en met zijn schot Harald Wapenaar op de proef stelde. Na negen minuten kon de doelman wederom in actie komen toen Van Hooijdonk de voorzet van Tiendalli in zijn handen kopte. De volgende kopbal van ‘Pi-air’ was van een ander kaliber. Stein Huysegems gaf schitterend voor op de spits, die met zijn kopbal Wapenaar tot een maximale krachtsinspanning dwong.

De terechte openingstreffer viel na 22 minuten. Het was een doelpunt waarmee Feyenoord een streep zette onder een negatieve serie. Sinds 24 september was het niet meer voorgekomen dat de ploeg van Koeman de score opende. Dankzij het doelpunt van Bahia kwam daar verandering in. Lucius kopte de hoekschop van De Guzman door op de Braziliaan, die er alleen zijn hoofd nog tegenaan hoefde te zetten: 1-0.

Feyenoord bleef tot het rustsignaal de bovenliggende partij en had via Danny Buijs (schot naast) meteen op 2-0 kunnen komen. Aan de andere kant was Paul Verhaegh in de eerste helft gevaarlijk. De verdediger schoot in het zijnet.

Dat Vitesse zich niet zo maar gewonnen gaf, werd meteen in de tweede helft duidelijk toen eerst Sebastien Sansoni en even later Theo Janssen doelpogingen waagden. Timmer trad in beide gevallen handelend op.

De gelijkmaker bleef niet uit, al verdiende de manier waarop het gebeurde zeker niet de schoonheidsprijs. Vitesse weigerde de bal buiten te spelen op het moment dat Greene geblesseerd op de grond lag. Lazovic brak uit op rechts en schoot in de korte hoek binnen: 1-1. De voormalig Feyenoorder verspeelde daarmee al zijn krediet bij het Legioen én zijn oud-ploeggenoten, die hem in woord en gebaar hun onvrede duidelijk maakten.

Ook scheidsrechter Braamhaar maakte geen vrienden in De Kuip toen hij even later, op het moment dat de geïrriteerde thuisploeg de bal weigerde buiten te spelen voor een blessurebehandeling van Benson, wèl affloot.

Ondanks de frustratie hield Feyenoord het hoofd koel en nam het weer de leiding. De vrije trap van Hofs werd door Lucius diagonaal binnengekopt: 2-1. De drie punten kwamen daarna niet meer in gevaar. Ali Boussaboun had de score nog van glans kunnen voorzien, maar de invaller schoot in het zijnet.

Feyenoord – Vitesse 2-1